(FOTO) Kakšen dan! Dve olimpijski medalji: Deskarja Tim Mastnak srebrn, Gloria Kotnik bronasta

ŠR, STA
08.02.2022 08:44

Slovenski deskar je še tri vratca do cilja imel v rokah celo zlato. Število medalj za Slovenijo na teh olimpijskih igrah se je povzpelo že na pet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tim Mastnak

EPA

Kakšen slovenski dan na Kitajskem! Tim Mastnak srebrn v paralelnem veslalomu na olimpijskih igrah, Gloria Kotnik pa bronasta, in to potem ko je postala mamica. Vrnila se je na najboljši možni način, to so opazili tudi tuji mediji, Eurosport na primer je njeno ganjeno zadoščenje z osvojeno medaljo razglasil kar za trenutek dneva.

Gloria Kotnik
Reuters

To so že tretje zaporedne igre, s katerih se slovenski deskarji vračajo s kolajno. Prejšnje tri je osvojil Žan Košir, ki je tokrat izpadel v osmini finala.

Mastnak bi bil lahko poskrbel za prvo zlato, bil je blizu, saj je njegov tekmec v finalu Avstrijec Benjamin Karl prvi storil napako, a je Celjan ni izkoristil, ko je imel že lepo prednost, je napako storil še sam.

Pri ženskah je, kot rečeno, zlato kolajno osvojila Čehinja Ester Ledecka, Velenjčanka Kotnikova pa je v malem finalu ugnala Nizozemko Michelle Dekker.

Za oba slovenska deskarja je to največji uspeh v karieri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta