(FOTO) Umrl smučarski trener, eden najbolj zaslužnih za izjemne uspehe Tine Maze: "Vale, pogrešali te bomo!"

A.L.
26.11.2020 11:43
Pred šestimi leti smo v Večeru o Ghirardiju poročali kot o novem pomembnem članu ožje ekipe izvrstne Tine Maze. Ta sedaj sporoča: "Vale, pogrešali te bomo!"
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V 59. letu starosti je umrl italijanski smučarski trener Valerio Ghirardi, ki je bil močno povezan tudi z uspešno kariero Tine Maze.  Ni bil njen prvi, bil pa je zadnji trener. In kar je še bolj pomembno, bil je zelo uspešen, ne le s Črnjanko, ampak že prej, ko je v italijanski reprezentanci za hitre discipline sodeloval s svetovno prvakinjo Isolde Kostner. Deloval je tudi v Španiji, s Carolino Ruiz Castillo, bil je trener italijanske paraolimpijske reprezentance, v Team to aMaze pa je nasledil Jureta Hafnerja, Livia Mogonija, Walterja Ronconija in Maura Pinija

Ghirardi je umrl po bitki z rakom.

Andrej Petelinšek

"Imam veliko željo, da bi ji pomagal. Prvič sem jo videl leta 2000, opazil, da je dekle z veliko talenta. Z Massijem sva v stikih že dve leti, vem, kaj se je s Tino dogajalo. Prevzelo me je, da je drugačna smučarka od drugih. Ima nekaj, kar druge nimajo. Pogrešal sem adrenalin, v štirih letih se marsikaj spremeni. Navdušen sem, da sem sprejel izziv,” je pred šestimi leti, ko se je pridružil ekipi, povedal za Večer. 

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Korošici se je pridružil po dveh zlatih olimpijskih kolajnah, ki jih je osvojila s švicarskim strokovnjakom Pinijem, v Vailu in Beaver Creeku pa ji je pomagal do naslova svetovne prvakinje v smuku in kombinaciji ter do srebrne medalje v superveleslalomu. Bilo je to zadnjo leto naše smučarske kraljice v belem cirkusu, ko se je v Meribelu v dramatičnem finišu z Avstrijko Anno Veith udarila za velik globus. Ghirardi pa je bil zraven tudi na Pohorju januarja 2017, ko se je Tina Maze uradno poslovila od smučarske kariere. Zdaj se je on od tega sveta. 

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta