Jurij Tepeš: "Če ne gre, nima smisla nadaljevati"

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
22.03.2019 20:46

Pri 30 letih se je Jurij Tepeš po najslabši sezoni v zadnjem desetletju znašel na življenjski prelomnici

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Že v poskusni seriji ga je polomil. Ko je šlo zares, ni bilo nič bolje. S 183 metri je Jurij Tepeš osvojil šele 39. mesto, bil je najslabši med devetimi sodelujočimi Slovenci. "Kaj naj rečem? Skok v stilu sezone. Upal sem, da mi bodo dvignili zaletišče, saj sem vedel, da se bo veter poslabšal. A nekako že celo sezono nimam sreče. Zakaj bi torej zaključil drugače?" je bil zelo razočaran mož, ki je še pred štirimi leti tu slavil (in Petru Prevcu posledično odvzel skupno zmago v svetovnem pokalu), zdaj pa ni uspel priti niti do točke.
Letos jih je v celi sezoni zbral le deset, najmanj od leta 2010. Nič čudnega, da razmišlja o koncu kariere: "Živeti je treba. Pri svojih 30 letih težko delam nekaj na tri četrt. Če vidim, da ne gre in nimam možnosti za preboj med deset najboljših v skupnem seštevku svetovnega pokala, nima smisla nadaljevati." Resnici na ljubo, obupal je skoraj že med sezono: "Že decembra sem videl, da zadeva ne gre v pravo smer. Že takrat sem mislil zaključiti, vsaj sezono. Potem sva se z bivšim klubskim trenerjem dobila, se usedla in ugotovila, da bi se splačalo sezono speljati do konca. Trenirala sva posebej. Moral sem malo stran od reprezentance, razbiti rutino. A na žalost se tudi to ni izkazalo kot uspešno."
Tepeš dokončne odločitve sicer še ni sprejel: "Zdaj je o vsem skupaj prezgodaj govoriti. Ne bi rad sprejemal odločitve z vročo glavo, ko mi ne gre." Raje si bo vzel nekaj časa za razmislek. "Upam tudi, da se bomo lahko na smučarski zvezi čim prej kaj dogovorili. Da vidim, ali se razhajamo ali pa imamo skupni interes za nadaljnje sodelovanje. Ne vse, je pa veliko odvisno od tega dogovora. Rad bi delal z nekom, ki verjame vame, v moj napredek in ki vidi potencial v meni," razmišlja dvakratni zmagovalec Planice, ki je na svetovnih prvenstvih ekipi pomagal tudi do dveh bronastih medalj, tako v skokih (2011) kot v poletih (2012). Kaj bi počel po karieri, še ni razmišljal, je pa znano, da je velik ljubitelj dirkanja in hitrih avtomobilov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta