Brez panike pri nakupu kopalk: Nekaj osnovnih pravil in kako prepoznati svoj tip postave

Bonbon Bonbon
17.06.2024 06:32

Najbolj stresen trenutek pred počitnicami je zagotovo nakup kopalk. A za vsako postavo obstajajo idealne

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ker so kopalke glavna poletna garderoba, vedno pride prav še kakšno dobronamerno mnenje. Tudi zato, da vas spomni, da je zdaj ten vaše kože še veliko svetlejši in ob neprimernih lučeh v garderobah posebej izdajalski. In ker so kopalke na obešalnikih ali modelih praviloma videti povsem drugače kot na vas, spletnih nakupov ne priporočamo, če si želite prihraniti razočaranje. Poznavalke nakupov pa prisegajo še, da smo ob polni luni po navadi malodušni, sitni in nergavi, zato takrat nikoli ne zavijejo v nakupovalni center.

 

Nekaj osnovnih pravil

Vsekakor pojdite iz cone udobja in preizkusite čim več različnih modelov ter stilov. Kopalna moda se na srečo vsako leto spreminja in morda je prav letošnji trend vam pisan na kožo. Nikakor pa spet ne kupujte samo zato, ker je v trendu, čeprav vam ne ustreza.

Pri velikih prsih moramo biti pozorni, da bo imel nedrček lepo obliko in optimalno oporo, svetujemo penasto košarico. Še posebno primerni so modeli, ki imajo v prsnem delu dodatno lycra podlogo, saj ta košarice še ojača. Če želimo preusmeriti pogled z dekolteja, izberemo enobarven modrček ali z manjšim vzorcem v kombinaciji s pisanim spodnjim delom.

Profimedia

Če z večjim dekoltejem nimamo sreče, pa majhne prsi poudarimo z izbiro "push up" modrčka z izrazitejšim vzorcem ali vpadljivejših barv, da bodo videti večje in polnejše. Obline na pravih mestih lahko "pričarate" tudi s črtami in linijami v vodoravni smeri ter tako navidezno preoblikujete postavo. Priporočamo tudi kombinacijo "push up" modrčka s hlačkami, ki imajo poudarjeno linijo pasu in bokov. Pri takšnih postavah se lepo izrazijo denimo kopalke monokini, ki že same rišejo silhueto.

Nakupu tistih pravih pa največ pozornosti, časa in energije namenijo dame z oblinami. Strokovnjaki jim največkrat svetujejo enodelne ali dvodelne kopalke s hlačkami, ki so nekoliko višje oziroma si višino lahko po želji prilagodimo. Hlačke z višjimi nožnimi izrezi noge namreč navidezno podaljšajo. Skrbno mora biti izbran tudi modrček, da bujnemu oprsju zagotavlja optimalno oporo. Najboljši imajo širše zadnje dele in naramnice. Z izbiro parea in z različnim prevezovanjem pa zmeraj lahko prekrijemo kritične predele.

Vsaka ima svoje

Različne postave, od hruškastih, polnih kot jabolček, trikotnih in bolj ravnih, atletskih, imajo seveda svoje zakonitosti in prednosti, ki jih je treba poudariti, nekatere tudi skriti.

Jabolko

Ne glede na to, ali bi radi zakrili zaobljen trebušček ali ga pokazali soncu, obstajajo številne enodelne ali dvodelne kopalke, kot so hlačke z visokim pasom v retro stilu, model tankini, ki pomagajo optično zmanjšati osrednji del. In tudi gube delajo čudeže, denimo nagubana tkanina skrije izbokline in ustvari definicijo v pasu.

Profimedia

Hruška

Ključ do dobrega videza v kopalkah hruškaste postave s poudarjenimi boki in stegni ter drobnim zgornjim delom je uravnotežiti proporce in najti kopalke, ki bodo dovolj pokrile zadnjico. Svetujemo hlačke z malce širšim robom v eni barvi in zgornji bolj divji in bogat del.

Narobe obrnjen trikotnik

Značilnost navzdol obrnjenega trikotnega je večje oprsje, zato je dobra podpora zgornjega dela telesa ključna. Poiščite oblikovane košarice s kostjo ali malenkost podložene in se izogibajte volančkom ter divjim vzorcem v zgornjem delu. Te raje izkoristite pri hlačkah.

 

Trikotnik

Skromno oprsje in poudarjeni boki - ključ je v pravem ravnovesju, zato želite zgornji del bolj poudariti. Trikotni topi ustvarijo iluzijo večjih prsi, enako topi z velikimi vzorci in okraski ali takšni, ki se zavežejo za vratom.

Profimedia

Atletska postava

Nimate veliko oblin in postava je enako široka oziroma ozka od zgoraj do dol, zato iluzijo peščene ure ustvarite z minimalističnimi kopalkami. Izogibajte se takšnim, ki pokrivajo veliko kože, sploh pri spodnjem delu. Bikinke in monokinke, ki so zmagovalke pri ustvarjanju oblin tudi tam, kjer jih ni, kot tudi enodelne kopalke, ki imajo izreze na pravih mestih, so prave za vas. Ne pozabite na vzorce, vpadljive potiske.

 

Peščena ura

Zelo ženska postava, zato je ključno, da se obline tudi poudarijo. Če si tega vendarle ne želite preveč, se na veliko izogibajte monokinijev in hlačk, ki se pri strani zavežejo, saj te še bolj poudarijo zadnjico in boke. Asimetrični modeli usmerjajo poglede proti dekolteju in poudarijo čudovito linijo od vratu do ključnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta