Brez umetnosti ni pomenljivih inovacij

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
13.11.2020 18:13


Ustvarjalci česarkoli novega in inovativnega lahko še boljše rezultate dosežejo prav s strokovnjaki s področja umetnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
konS ≡ modul je koncentrat platforme konS 
Andrej Firm

V novembru smo predstavili projekte Zvočna prepletanja Boštjana Perovška, Plantportation/Q-modul umetniškega kolektiva BridA ter Gallus Gallus Roboticus Mirande Moss in Daniela Brownella; izvedli okroglo mizo na temo vseživljenjskega dvigovanja kompetenc ter izpeljali eno delavnico za otroke in mlade ter eno za odrasle. Pred nami pa še več takšnih dogodkov: do meseca decembra bodo hibridni prostori družabnih omrežij še naprej služili kot začasno razstavno in diskurzivno okolje, kjer razpiramo pogled v umetniške projekte, ki so nastali - in še nastajajo - v okviru vabila za prijavo projektov v letu 2019. Posvetili se bomo Boštjanu Čadežu, TIlnu Sepiču in Zoranu Srdiću Janežiču ter njihovim inovacijam.

V diskurzivnem delu se osredinjamo na odnose med umetnostjo in znanostjo ter se usmerjamo v prihodnost, inovacije, razvoj. Okrogla miza O vključevanju umetnosti v procese inovacij se bo dotaknila tem vključevanja umetniškega načina mišljenja v ustvarjalne procese, s katerimi ustvarjalci želijo do novega produkta ali nove storitve, ki omogoči udeleženim inovatorjem originalen, drugačen, nepričakovan pogled na izhodišča izziva s katerim se spoprijemajo. Sodelovanje umetnikov oziroma strokovnjakov za umetnost pri ustvarjanju novih produktnih ali družbenih inovacij je ovrednoteno na enak način, kot delo vseh udeleženih v procesih inoviranja. Jurij Krpan, Miha Horvat, Marko Peljhan in Miha Turšič bodo spregovorili o izzivih, ki stojijo pred umetniki kot posamezniki. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.