(FOTO) Kdo je v resnici sramežljivi Barron Trump? Visok je 2 metra, govori slovensko, oče naj bi mu nekaj zelo zameril

D.Ži
21.03.2024 11:38

Sina Donalda in Melanie Trump zadnja leta videvamo le še na pogrebih, deček, ki naj bi bil zelo navezan na slovenski del svoje družine, je 20. marca dopolnil 18 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Viktor Knavs, Melania, Barron in Donald Trump na pogrebu Amalije Knavs januarja letos. 
Profimedia

Barron Trump je na televiziji debitiral, ko je bil star le dva meseca. Njegova ponosna starša sta Gayle King, ki je bila takrat v šovu Oprah Winfrey, dovolila, da je prišla na obisk in se z njimi družila v 100 milijonov dolarjev vrednem stanovanju družine Trump.

Melania Trump je takrat pohvalila možev očetovski nagon: "Izjemen je. Barrona vzame zjutraj, ko se zbudi, ga pospremi v njegovo sobo, nato skupaj gledata televizijo in bereta časopis." Nato so pokazali veliko otroško sobo dojenčka Barrona, polno igrač, s čudovitim pogledom na Manhattan.

Na pogrebu Amalije Knavs smo Barrona po dolgem času spet videli v javnosti. 
Profimedia

Donald si je nato sina, oblečenega v staromodno fantovsko obleko, "sposodil" od varuške in ga nastavil kameri: "Ali vidite te male nežne roke," je dejal tajkun. 

"Torej, Donald, znate menjati plenice, četudi vam ni treba. Ali veste, kako se to naredi?" ga je vprašala novinarka. "Lahko bi, da," je odgovoril oče petih otrok, a tega potem ni pokazal, saj je Barron začel jokati in Trump ga je takoj vrnil k materi.

Visok je več kot dva metra in zelo navezan na mamo

Kakšnih 18 let kasneje je Barron precej zrasel. Z več kot dvema metroma višine je prekosil svojega očeta, zelo je navezan na mamo, piše Daily Mail. 20. marca je postal polnoleten.

Težki dnevi. Smrt Amalije Knavs je družino zelo prizadela.  
Profimedia

Prvi deček, ki je odraščal v Beli hiši po JFK Jr. leta 1963, je s svojo zaščitniško mamo preživljal škandal za škandalom. Januarja 2018 ni bil star niti 12 let, ko so se v medijih pojavile trditve porno zvezdnice Stormy Daniels, da je imela afero z Donaldom le štiri mesece po Barronovem rojstvu.

Komedijantka Rosie O'Donnell, ki Trumpa upravičeno prezira, ker jo je nekoč označil za "degeneriranko", je leta 2016 delila videoposnetek, v katerem je podala popolnoma neutemeljene trditve, da ima Barron avtizem.

Žalitve, izrečene Barronu, so sčasoma postale tako hude, da mu je Chelsea Clinton stopila v bran in tvitnila: "Barron Trump si zasluži priložnost, ki jo dobi vsak otrok - biti otrok."

Viktor in Amalija Knavs. Na svoja slovenska stara starša naj bi Barron bil zelo navezan. 
Profimedia

Prijazen in vljuden

Čeprav se je leta 2015 Trump hvalil, da je bil "vedno ponosen na to, da je dober oče", biografi pravijo, da se je Donald strinjal z Melanio, da če bo rodila otroke, ne bo aktivno vključen v njihovo vsakodnevno vzgojo. Trumpa ni bilo v porodni sobi, je pa predlagal, kako naj bo sinu ime. 

Melania je imela pomoč, ko je bil Barron še zelo majhen, pozneje pa je vztrajala, da ga bo vzgajala večinoma sama – ob precejšnji pomoči slovenskih staršev. Medtem ko so nekateri, vključno z Melanio, trdili, da vidijo veliko podobnosti med Donaldom in Barronom, drugi vztrajajo, da sta si zelo različna.

Predsedniška družina pred Belo hišo leta 2017.  
Profimedia

"Ne morem se načuditi, kako prijazen in vljuden je Barron. Je preprosto čudovit otrok," je za Daily Mail povedala Stephanie Grisham, nekdanja tiskovna predstavnica Bele hiše in nekdanja vodja Melanijinega osebja. Grisham je dodala, da je opazila jasno razliko med Barronom in njegovimi veliko starejšimi polbrati in sestrami - med katerimi so Ivanka, Donald Jr., Eric in Tiffany.

Melania je vedno poskušala ugoditi Barronu. Nekoč je priznala, da mu je pustila risati po stenah sobe, saj ni želela zadušiti njegove ustvarjalnost. "Njegova domišljija raste in postaja pomembna," je leta 2012 povedala za revijo Parenting in dodala, da ima mladi Baron celo nadstropje Trumpove stolpnice zase.

Mamo vedno postavlja na prvo mesto

Ob večerih naj bi mu Melania kožo mazala z vlažilno kremo s kaviarjem. Deček je pri petih letih oznanil, da želi postati poslovnež kot njegov oče in da raje kot kavbojke in majico nosi obleko in kravato.

Barron z mamo in očetom leta 2017. 
Profimedia

"Ima zelo močan um. Je neodvisen, samozavesten in točno ve, kaj hoče," je Melania takrat povedala za Parenting. Leta 2016, ko je bil Barron star 10 let, je dala še en intervju, tokrat za Us Weekly, v katerem je povedala, da je večino časa doma z Barronom in da ga "uči tradicije in pravih vrednot".

Po mnenju Stephanie Grisham je bil za družinsko usmerjeno Melanio Barron vedno na prvem mestu. "Vzgajala ga je na svoj način, a ga tudi odlično obvarovala pred vsem."

Z mamo v velikonočnem času leta 2017 v Beli hiši.  
Profimedia

Barron se je izobraževal na elitnih in najdražjih zasebnih šolah, vključno s šolo Columbia Grammar & Preparatory School na Upper West Sideu na Manhattnu, kamor ga je mama vozila v šolo in iz nje s terencem s šoferjem. Prav tako mu je vsak dan pripravila zajtrk in kosilo.

Rad ima nogomet in računalnike

Ko je njegov oče postal predsednik, je bil star komaj 10 let in Melania je kot prva dama morala razmisliti o tem, da bi opustila zelo zasebno in neodvisno življenje, ki ga je gojila v New Yorku. Znano je, da je vztrajala pri tem, da prvih pet mesecev svojega predsedovanja ostane v New Yorku, da bi Barron lahko končal šolsko leto. Barrona ni poslala v šolo Sidwell Friends School, kjer so se izobraževali otroci prejšnjih predsednikov, vključno s Clintonovi, Bushevi in ​​Obamovimi.

Avgusta 2020 smo izvedeli, da je tudi Barron staknil koronavirus.  
Profimedia

Namesto tega sta se zakonca Trump odločila, da bo Barron obiskoval škofovsko šolo St. John's. Andrew s 50.000 dolarji šolnine na leto v Potomacu v Marylandu. Nekateri Trumpovi kritiki se niso mogli upreti, da se ne bi obregnili ob Barrona in se norčevali iz njegovih las, oblačil in višine.

Barron je kmalu odkril nogomet, ki ga je zasvojil. Leta 2017 se je pridružil profesionalni ekipi DC United do 12 let, igral na sredini in navduševal soigralce. Njegova druga zanimanja vključujejo superge - ima zajetno zbirko - in računalnike.

Govori slovensko

Njegov oče je leta 2022 trdil, da je Barronu hitro uspelo vdreti v njegov računalnik, ko se je ta zaklenil med konferenco. Poznavalci pravijo, da je Barron toliko mlajši od svojih bratov in sester, da je odraščal kot edinec, najbolje se bojda razume s Tiffany.

Dobro se je bojda naučil govoriti slovensko, materni jezik svoje matere, da se je lahko z januarja umrlo babico pogovarjal po telefonu, ne da bi se med pogovorom zatekal k angleščini. Melanijina starša Viktor in pokojna Amalija Knavs sta se iz Slovenije preselila v Ameriko k hčerki in vnučku. Barronu sta bila vselej zelo blizu. 

Mali Barron leta 2006.  
Profimedia

Revija People je marca pisala, da ima Barron osebnost svoje matere. "Je tih in sramežljiv, ona pa mu je bila vsa ta leta dobra mati," jim je povedal vir. V zvezi z njegovim odnosom z Donaldom je kolumnist Bele hiše Michael Wolff leta 2019 kontroverzno trdil, da naj bi Trump zameril sinu, ker je postal višji od njega, in dodal: "Njegov sin pravzaprav sploh ni del njegovega življenja."

Toda Stephanie Grisham, ki je videla družino v intimnem okolju, odločno nasprotuje kakršnemu koli negativnemu dojemanju odnosa med očetom in sinom. "Videla sem, kako Barron preživlja veliko časa s svojim očetom v Beli hiši. Ves čas sta se šalila," pravi.

Svojega očeta je medtem že krepko prerasel, kar naj bi mu ta celo zameril.
Profimedia

Letos naj bi diplomiral na bližnji akademiji Oxbridge, ki letno stane 41.500 dolarjev. Šolo je leta 2011 ustanovil milijarder William Koch, brat republikanskih donatorjev Charlesa in Davida Kocha, ki sta lani zapustila Trumpa, da bi podprla njegovo tekmico Nikki Haley.

Poznavalci pravijo, da bo Barron šel na fakulteto, vendar ne želijo špekulirati, kam ali o drugih načrtih za prihodnost. Ena od zanesljivih napovedi pa je, da se bo z njim, kamor koli bo že šel, najbrž preselila tudi skrbna mama.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta