Frizerski mojster svetuje: 5 trikov za zdrave in sijoče lase. Kje delate ključne napake?

Bonbon Bonbon
24.10.2022 06:00

Ste vedeli, da morate pred nanosom balzama lase osušiti? Svetuje frizerski mojster Marko Štrucl iz Studia Minimal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ne glede na to, kakšne teksture, barve ali dolžine so lasje, se pojavi ena stvar, ki je skupna vsem nam. Vsak si želi lase, kot bi pravkar bili pri frizerju.

In če vam že tako natrpan urnik ne dopušča, da bi tedensko obiskovali frizerja, ali pa preprosto nimate potrpljenja, da bi ekstra negovalna maska, ki ste si jo že davno kupili, naredila čudež, smo za vas pripravili pet mini trikov, kako bo videz vaših las kljub temu popoln.

1. Premislite o vaši rutini umivanja las

Prekomerno umivanje las lahko škodi njihovi kvaliteti, posebno če so barvani ali pa kakorkoli drugače kemično obdelani. Če si lase umivate vsakodnevno, s tem tudi izpirate vsa naravna olja in proteine, ki jih potrebujete za zdrave lase in lasišče. Če se le da, svetujem, da umivanje las omejite na maksimalno trikrat tedensko. O izbiri pravega šampona se posvetujte z izbranim frizerjem.

Profimedia

2. Zmeraj uporabite zaščito

Lase lahko poškodujejo zunanji vplivi in toplotna obdelava. Če vsakodnevno uporabljate likalnik, kodralnik ali sušilnik, uporabite tudi primerno zaščito pred toploto za lase. Velika večina profesionalnih izdelkov za lase že vsebuje tudi prepotrebno UV-zaščito.

3. Postanite ekspert stiliranja

Ni zmeraj nujno uporabljati toplotne rekvizite. Če ste se v ponedeljek sami potrudili s fen frizuro, jo lahko v četrtek spremenite v eleganten čop, v soboto pa se morda odločite za katero od oblik fige.

Profimedia

4. Zmeraj izberite kvalitetne izdelke

Zakaj bi varčevali pri sebi in svojih laseh? Investirajte v kakovostne izdelke za nego las, ob tem pa nikakor ne pozabite na kakovost krtače in drugih izdelkov za oblikovanje.

Profimedia

5. Ustrezna nega je ključ

Na poti do lepih, zdravih in negovanih las ne moremo mimo ustreznega balzama za lase. Najboljšega zase in svoje lase izberite glede na tip las, pri tem pa svetujem, da o tem povprašate frizerja. Pravilna uporaba balzama prav tako ima pomembno vlogo: lase pred nanosom balzama osušite z brisačo. Tako z njih odstranite odvečno vodo in balzam bo lahko pokazal svojo moč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta