Navdih: 7 božičnih dreves, ki so glavni trend letošnjih praznikov

D.Ži
30.11.2020 10:10
Zunanja praznična drevesa, mavrične lučke in umetne jelke, ki jih lahko postavimo kjer koli, so glavni okraševalni trendi božične sezone 2020.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Instagram

Prodajalci po svetu so opazili, da so kupci praznične izdelke letos začeli iskati in kupovati bolj zgodaj kot običajno. Zdi se, da smo po več kot napornem letu božičnega vzdušja željni bolj kot kadarkoli prej. Srce vsake decembrske dekoracije je seveda smrečica in izkazalo se je, da tudi letos na tem področju vlada nekaj trendov. Morda kakšen navdihne tudi vas. 

1. Potujoča božična drevesa

Vse bolj priljubljene so umetne jelke, ki zavzamejo le malo prostora in jih lahko razstavimo na kose, zložimo v škatlo, nesemo s seboj in postavimo kjer koli. Mimo so časi, ko smo lahko s kraja na kraj prenašali le mini jelke. Danes so prenosna tudi kar konkretna drevesa, ki so v resnici fleksibilni okrašeni stožci. 

2. Zasnežene smreke

Sneg pozimi videvamo le še redko, pa tudi mnogo več časa preživljamo doma. Zato velja nekaj zimske pravljice pripeljati med štiri stene. Sneg na vejah je seveda industrijski, a deluje precej prepričljivo. Človek ob takem drevescu kar zavoha zimo. 

3. Smrečica, ki je v resnici stenska dekoracija

Prebudite umetnika v sebi, zlasti če imate doma malo prostora. Okrašeni zidovi so postali priljubljeno ozadje med koronskimi sestanki na Zoomu. Uporabite lestev, vrvi, kozarce, okraske, vaše možnosti so neomejene. 

4. Tradicionalno sreča 3D

Božič je čas ljubljenih tradicij in zimskega udobja, zato je lepo navdih za okraševanje poiskati v starih časih. Zelo v trendu je trenutno okraševanje v viktorijanskem duhu. Klasična eleganca božične preteklosti, danes ujeta v umetno, a kar se da realistično smreko. Odštejte za  smrečico kak evro več. Če bo kakovostna in lepa, okraskov skoraj ne boste potrebovali. 

5. Lučke, ki svetijo po vašem okusu

Tehnološki napredek je zajel tudi praznične lučke. V trendu so takšne, ki jih lahko upravljate z daljincem. Igra svetlobe je brezmejna. Zaradi RGB LED tehnologije, združene z Wi-Fi omrežjem, nastajajo z lučkami svetlobni vzorci in pravi mali sobni spektakli. 

6. Zunanja božična drevesa

Duh notranjih prostorov je letos prenesen v zunanjost. Okrašena božična drevesa na prostem so eden glavnih trendov sezone 2020. Pomembno je, da kupite lučke, ki jih lahko uporabljate tudi zunaj. Ob  drevesu lahko okrasite kar cel vrt in z okraski ozaljšate tudi druga drevesa in grmičke. Tako nastanejo božična drevesa najbolj nenavadnih in zanimivih oblik. 

7. Črne smrečice

Bi radi šokirali? Potem izberite črno umetno smrečico. Dramatična, glamurozna, svečana, moderna in izjemno instagramabilna. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta