Radi kupujete narezan kruh v plastičnih vrečkah? Morda bo vaš apetit kmalu skopnel ...

D.Ži
03.10.2024 09:39

Ker vlaga iz narezanega kruha uhaja hitreje, to v vrečki ustvarja dobro okolje za razvoj škodljivih organizmov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Da bi zmanjšali pojav potencialno nevarnih mikroorganizmov, proizvajalci tej vrsti kruha dodajajo več konzervansov. 
Profimedia

Kruh, pakiran v vrečke in predhodno narezan, je priljubljena izbira mnogih, saj ni le praktičen, ampak tudi dolgo ohrani svojo mehkobo. Kupovanje takega kruha pa morda vendarle ni tako dobra ideja.

Narezan kruh v vrečkah je nagnjen k razvoju plesni in bakterij, saj se znotraj plastične vrečke ustvari idealno okolje za razmnoževanje tovrstnih mikroorganizmov, prednarezan kruh olajša vlagi, da iz notranjosti kruha preide v notranjost vrečke in tako ustvari še bolj gostoljubno okolje za patogene.

Profimedia

Morda se plesni pretirano ne bojite, zato brez težav jeste kruh, s katerega ste odrezali plesniv del, vendar to nikakor ni priporočljivo, saj nekatere vrste plesni proizvajajo strupene snovi, ki vam lahko zelo škodijo, piše Slobodna Dalmacija.

Da bi zmanjšali pojav potencialno nevarnih mikroorganizmov, proizvajalci tej vrsti kruha dodajajo več konzervansov kot navadnemu kruhu, a kot ste verjetno opazili po nakupu tovrstnega kruha, se plesen po nekaj dneh vseeno zelo uspešno razvije.

Zato je priporočljivo, če vas ne moti uživanje kruha z dodatno količino konzervansov, da tak kruh zaužijete čim prej, da se plesen ne bo imel časa razviti, ali pa ga shranite v hladilniku, kjer se bo razvijala počasneje kot pri sobni temperaturi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta