(RECEPT) Mavrična torta za prijazen svet: Uspela bo le z veliko strpnosti in ljubezni

Bonbon Bonbon
25.06.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Sestavine za biskvit:

9 jajc

21 dag sladkorja v prahu

10 dag moke

6,5 dag škroba

1 žlica vanilijevega ekstrakta

5 različnih jedilnih barv (rumena, oranžna, rdeča, zelena, modra)

Sestavine za kremo:

250 g maskarpone sira

100 g mletega sladkorja

100 g sladke smetane za stepanje

Dekoracija:

0,3 l sladke smetane za stepanje

po želji sladkor

Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg in jim na koncu dodamo 15 dag sladkorja ter stepamo še dve minuti. Nato dodamo preostali sladkor, stepamo še eno minuto ter dodamo rumenjake in vanilijev ekstrakt. Rumenjake in ekstrakt vmešamo ročno z metlico. Moko in škrob zmešamo skupaj in presejemo v jajca, prvo polovico počasi vmešamo z metlico in potem dodamo še drugo polovico ter vmešamo. Če imamo pet pekačev, jih namažemo z maslom, dno pa obložimo s papirjem za peko. Maso razdelimo v pet posod, ca. 150 do 165 g v vsako. V vsako dodamo za noževo konico barve in zmešamo z metlico.

Profimedia

V vsak pekač vlijemo testo, pomagamo si z žlico, da se enakomerno razporedi po krogu. Pečemo, dokler testo ne začne spreminjati barve, ca. 10 do 15 minut na 160 do 180 stopinj. Ko so oblati pečeni in ohlajeni, naredimo kremo. Maskarpone in sladkor stepemo posebej. Sladko smetano stepemo, ko je dobro stepena, dodamo sladki maskarpone. Začnemo sestavljati mavrično torto. Ravnajte se po vrstnem redu barv v mavrici. Sestavljeno torto premažemo s stepeno smetano, po želji jo lahko okrasimo z barvnimi mrvicami, bonboni ali drugimi okraski, lepa pa je tudi povsem bela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta