(VIDEO) Karierna svetovalka opozarja: Če v službi slišite ta osladni stavek, zbežite čim dlje in se rešite!

D.Ži
12.04.2024 10:26

Mnogi delodajalci s posladkanimi besedami ustvarjajo vzdušje, ki je v resnici za zaposlene izjemno naporno in toksično.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Družinsko" delovno okolje ustvarja idealne razmere za izkoriščanje zaposlenih.  
Profimedia

Jennifer Brick je karierna svetovalka iz New Yorka, ki na svojem tiktok profilu redno deli nasvete v zvezi z delom, in eden je pritegnil posebej veliko pozornosti njenih sledilcev. Jennifer namreč trdi, da obstaja zelo strupena besedna zveza delodajalcev, ki bi jo zaposleni ali iskalci zaposlitve morali razumeti kot svarilo.

"Če jo slišite na razgovoru za službo, sestanku ali poslovnem dogodku - čim prej pobegnite," je dejala in razkrila stavek: "Mi smo družina."

V naslednjih videoposnetkih je Jennifer pojasnila, kako zahtevanje zvestobe v "družinskem" delovnem okolju ustvarja dodaten pritisk na zaposlene, da delajo še bolj trdo za zahtevane rezultate.

@jenniferbrick if you hear this phrase, run #career #corporate #fyp #toxicjob ♬ original sound - Jennifer Brick

"Ustvarja okolje, ki je ugodno za izkoriščanje - vključno z nadurnim delom, prevzemanjem preveč dodatnih nalog in izgorevanjem v službi, ker bi naredili vse za svojo družino, kajne?" je dejala in dodala, da ta na videz nedolžna fraza briše meje med zasebnim in poslovnim življenjem.

"Navsezadnje to ustvari nezdravo dinamiko moči. Ne dvomiš o svojih starših, ker če to počneš, nisi več del družine," je pojasnila in dodala, da podjetje ne more biti tvoja družina, ker družina sorodnikov ne more odpustiti. 

Vse bi naredili za družino, kajne?
Profimedia

"Ne odpustiš in ne zapustiš svoje družine. Ne 'napreduješ' nekoga, ki je v tvoji družini. Svoji družini ne plačuješ premalo," je zaključila in z njo so se strinjali številni tiktokerji.

"Imenovali te bodo del družine in te nato ustrahovali, dokler te ne bodo prisilili, da daš odpoved," je zapisal neki tiktoker, medtem ko je drugi dodal: "Ja, to sem slišal na razgovoru za službo in sem si mislil, kul, to bo zagotovo super. Motil sem se. Velika napaka."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta