18-letni dijak, ki za dobrodelnost poenoti ves kraj

Asja Lednik
22.11.2018 11:02

Kristjan Veber je drugo leto zapored pripravil dobrodelno akcijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kristjan Veber

Dijaki z Gimnazije Celje-Center, na čelu z vodjo projekta, 18-letnim Kristjanom Vebrom, letos že drugo leto zapored pripravljajo dobrodelno akcijo, s pomočjo katere bodo poskušali polepšati praznične dni otrokom in mladostnikom iz Male hiše na Pilštanju. "Po lanskoletni več kot uspešni akciji #zaPalčico sem se tudi letos odločil, da na Gimnaziji Celje – Center nadaljujemo z dobrodelnostjo," je povedal Veber.
Letošnja akcija, ki so jo naslovili "zaMaloHišo", se je pričela 5. novembra, trajala pa bo vse do 18. decembra, ko bodo z zbranimi sredstvi razveselili pomoči potrebne. "Do sedaj je zbranih že kar nekaj stvari, vendar sem prepričan, da bomo s skupnimi močmi zbrali še veliko več in pomagali Mali Hiši. V veliko veselje in predvsem čast mi je, da lahko vodim takšen projekt, ki deluje tudi izven občinskih meja. Upam in vem, da bodo stvari pripomogle otrokom in mladostnikom iz Male Hiše na Pilštanju," pripoveduje 18-letni Kristjan. 

Mala hiša.
Goran Radić
Kristjan Veber

Vedno se odloči za pomoč otrokom

Kot je že pred časom povedal za Večer, se Veber zaveda, da je precej nenavadno, da pri svojih letih čas namesto računalniku namenja pomoči potrebnim. "Zdi se mi, da  Slovenija potrebuje ljudi, ki pomagajo. Rek pravi, da na mladih svet stoji. S tem se absolutno strinjam, saj mi smo mi gonilo in zgled za boljšo prihodnost sveta. Kdo ne, če ne mi. Kdaj, če ne zdaj," je povedal Veber.

Mala hiša.
Goran Radić
Kristjan Veber
Kristjan Veber
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta