Celjske ortopedije ne bodo zaprli zaradi covid bolnikov

15.09.2021 18:30
Predstojnik ortopedskega oddelka cejske bolnišnice Marko Mihelak pravi, da so postali nekoliko bolj enakovreden sogovornik vodstva bolnišnice
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Mihelak, predstojnik ortopedskega oddelka celjske bolnišnice Foto: Gordana Possnig
Gordana Possnig

Ortopedi celjske bolnišnice, ki so minuli teden seznanili javnost z alarmantnim stanjem na svojem oddelku, ko so se zaradi epidemije covida drastično podaljšale čakalne dobe tako pri ambulantnih pregledih kot pri operacijskih posegih, so s svojim pozivom in grožnjo o kolektivni odpovedi delovnega razmerja očitno le dosegli svoje. Predstojnik oddelka Marko Mihelak je namreč danes medijem poslal obvestilo, da je njihov trud le obrodil nekaj sadov in so ortopedi v celjski bolnišnici le postali nekoliko bolj enakovreden sogovornik vodstva bolnišnice.

"Zaenkrat potekajo pogovori, kako ortopedski dejavnosti v bolnišnici vendarle omogočiti vsaj nekoliko bolj normalno delovanje tako na ambulantnem kot operativnem področju naše dejavnosti. Obljubljeno nam je, da se bo naslednji covid oddelek odprl na drugi lokaciji, ortopedsko operativno dejavnost pa bodo postopno omejevali glede na trenutno obremenjenost bolnišnice s covid pacienti. Upamo, da bodo besedo držali. Še enkrat zahvala vsem predvsem v imenu naših pacientov, za katere bo, vsaj tako upamo, v prihodnje bolje poskrbljeno," je sporočil predstojnik oddelka Marko Mihelak.

Po naših informacijah naj bi bila tokratna informacija rezultat tega, da je v celjski bolnišnici dopoldne potekala izredna seja strokovnega sveta bolnišnice (le te naj bi se udeležila tudi poslovna direktorica mag. Margareta Guček Zakošek) na njej pa so očitno pristojni le spremenili svojo odločitev o zaprtju ortopedije v prihodnjih dneh zaradi covid bolnikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta