Celjski sejem se je oprijel tudi kmetijstva

Rozmari Petek Rozmari Petek
23.01.2020 14:53

Po lanskem izjemnem uspehu sejma Agritech niso naredili enoletnega premora, kot so sprva napovedovali, temveč so sejem letos celo razširili

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvi kmetijski sejem Agritech v Celju
Matic Gabriel

Celjsko sejmišče, znano po raznovrstnih strokovnih in poljudnih sejmih - vsako leto pripravijo celo erotičnega -, je lani zadelo terno. Malce skeptično so prvič posegli po področju, ki je bilo vse do sedaj rezervirano za mesti Gornja Radgona in Komenda, in bili tudi sami izjemno presenečeni nad obiskom. Lanski, prvi kmetijski sejem Agritech si je ogledalo 20 tisoč obiskovalcev.

Prvi kmetijski sejem Agritech v Celju
Celjski Sejem
Sogovorniki, ki so na tiskovni konferenci predstavili drugi sejem Agritech
Celjski Sejem

Bogatejši spremljevalni program

Letos so sejem, ki vrata odpre v sredo, 29. januarja, še razširili in vsebinsko nadgradili. Dodali so mu dve pokriti dvorani, kar pomeni, da se bo kmetijska mehanizacija bohotila v kar osmih. "Na sejmu se bo direktno predstavilo 120 razstavljavcev, če pa štejemo še vsa zastopana podjetja in blagovne znamke na sejmu, število preseže 300," opisuje vodja sejma Renata Košenina. "Prisotne bodo skoraj vse pomembne blagovne znamke s področja kmetijske in gozdarske panoge z najnovejšo mehanizacijo in zadnjimi novostmi," doda.

Sejem Agritech
Celjski Sejem
Sejem Agritech
Celjski Sejem
Sejem Agritech
Foto: Celjski Sejem/matic Gabriel

"Pomanjšani Hannover"

Pobudo, da je Celjski sejem sploh začel organizirati kmetijski sejem, je podalo Združenje proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnike (ZKGT). Čemu, če že imamo takšne sejme v Sloveniji? Branko Miler, predsednik ZKGT, pravi, da je Agritech drugačen kot drugi sejmi. Izpostavil je, da sta izvedba v zimskem terminu in zgledovanje po vrhunskih sejmih iz tujine velika prednost. Omenil je, da je Agritech postal "Hannover v malem", torej pomanjšana oblika največjega sejma kmetijske mehanizacije na svetu.

Kmetijska mehanizacija na sejmu Agritech v Celju
Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta