Celjski župan napoveduje prevetritve

Rozmari Petek Rozmari Petek
17.12.2018 18:38

Prevetriti namerava Zavod Celeia Celje, napoveduje nove kadrovske okrepitve, o minulih dogodkih na področju stare cinkarne pa pogovorno meni, da je območje sedaj celo lepše

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Šrot se svojega šestega mandata skorajda najbolj veseli. S tretjino svojih svetnikov in večino vdanih drugih bo lahko brez težav izpeljal svoje načrte.
Edi Einspieler-fa Sherpa

Pred štirimi leti se je Bojan Šrot ob ponovni izvolitvi moral ukvarjati s pogoriščem Rakušovega mlina in o tem, ali ga obnoviti ali porušiti do tal. Izbral je slednjo verzijo. Tokrat je celjsko javnost kmalu po volitvah šokiral prekopani travnik na območju stare cinkarne. Območju, ki je v lasti celjske občine in v najemu podjetja Voc. Župana ni med šokiranimi, saj se mu zdi, da je področje sedaj videti celo lepše. "Počistili so gradbene odpadke in drugo, kar je bilo navoženo." Na vprašanje, čemu so zemljišče dali v najem in koliko je najemnina, odgovarja: "Jaz mislim, da je to gospodarno ravnanje. Občina mora s svojim premoženjem ravnati gospodarno, ga aktivirati. Najemnino izračunajo cenilci, je takšna kot za druga zemljišča. Koliko znaša, iz glave ne vem."

Zaradi prekopane zemlje na območju stare cinkarne Bojan Šrot ni bil pretresen ali šokiran. 
Rozmari Petek

Nova imenovanja še pridejo

Letos je Celje po mnogih letih dobilo tudi podžupanjo, ki bo svoje delo opravljala poklicno. To nalogo je zaupal diplomirani politologinji in sociologinji Bredi Arnšek, novinki v politiki, ki je bila do sedaj na I. gimnaziji v Celju zaposlena kot tajnica. Na vprašanje, kako ima sedaj mesto poklicno podžupanjo in še vedno nepoklicnega župana, pa odgovarja: "To je super kombinacija. Župan je že navajen biti nepoklicni, je pa zato profesionalen. Za podžupanjo pa mislim, da bo odlično opravljala to funkcijo, da je talentirana za to delo." Namerava še popolniti kadrovsko strukturo? "Seveda, saj smo šele začeli nov mandat."

Breda Arnšek (na sredini ob Šrotu) bo delo podžupanje opravljala poklicno. 
Rozmari Petek
Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje, je doslej politično zaslombo imela pri stranki SLS. Ta je sedaj v občinskem svetu v manjšini. 
Violeta Vatovec Einspieler

Za 25 milijonov evrov bogatejši proračun

Sicer pa so v dneh pred volitvami in po njih iz občine prihajale same spodbudne novice o projektih, ki so tik pred realizacijo. Tako je občina dobila odobrena sofinancerska sredstva za izgradnjo nekaterih kolesarskih poti, obnove fasad, ureditev Generatorja v nekdanjih zgornjih prostorih veleblagovnice T, v katerem bo poleg podjetniškega inkubatorja zaživel tudi zabavno-tehnološki park. "Če so bila pretekli časi bolj bitka za ranjence, glede na to, da so bile občine slabo financirane in da evropska sredstva niso bila operativna, se obetajo lepši časi. Že od volitev smo prejeli sklepe za sofinanciranje projektov v višini 4,3 milijona evrov. Od takrat do danes še nekaj dodatnih, tako da bomo uresničili ideje, za katere se pripravljamo več let."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta