Dobrodelna akcija za družino s Stranic, ki živi v nemogočih in nedostojnih razmerah

Rozmari Petek Rozmari Petek
17.02.2021 15:45
V le poldrugem mesecu so članice Lions kluba Konjice Vita zbrale dovolj denarja, da lahko družini Dolar s Stranic uredijo dostojen in varen dom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Družina Dolar s Stranic 
Lions Klub Vita

Članicam Lions kluba Konjice Vita je uspel velik podvig - v mesecu in pol so za družino Dolar s Stranic, ki živi v nemogočih razmerah, zbrale dovolj sredstev, da lahko družini uredijo dostojen in varen dom. Konec preteklega leta so opozorile na stisko družine, ki živi v skoraj 300 let stari, od časa, vlage, plesni in kuhinjskega požara dotrajani hiši. Po ocenah, ki so jih pridobile od gradbenih strokovnjakov, bi za ureditev dostojnega bivališča, ki bi končno imelo tudi kopalnico, potrebovali 51 tisoč evrov, kar so s skupnimi močmi (tudi s pomočjo bralcev Večera) tudi zbrale.

"Ko smo se vite odločile za pomoč družini Dolar pri prenovi doma, smo verjele, da bomo cilj dosegle. Akcije smo se lotile z vso svojo energijo, entuziazmom in hkrati z resnostjo, ki jo takšen projekt zahteva. Iskreno pa si nismo mislile, da bomo vsa potrebna sredstva za prenovo zbrale v tako kratkem času. Res smo prijetno presenečene nad pozitivnim odzivom dobrih ljudi, na katerega smo naletele od samega začetka akcije," je ob tem povedala predsednica kluba Nina Malec Poklič.

Dotrajana hiša družine Dolar na Stranicah 
Lions Klub Vita

Družina, v kateri sta oče in mati invalida, sin pa je še šoloobvezen, si kljub skromnosti in pridnosti sama bivalnih razmer ne bi mogla urediti. "V zgolj letu in pol delovanja je našemu društvu z manjšimi donacijami uspelo pomagati že marsikomu, a tokrat bomo prvič nekomu resnično spremenile življenje. Družini Dolar bomo omogočile dostojnejše življenje in ji hkrati podarile možnost, da svoje misli in dejanja - namesto da se vrtijo le okoli strahu in negotovosti, kako dolgo jim bo njihov že tako skromni dom še sploh služil - usmerijo v druge, lepše stvari. In to je tisto, kar nas vite polni z novo energijo in željo pomagati več in bolje," še pravi predsednica.

In kdaj bo družina končno zaživela pod varno streho? Gradbena dela se bodo začela 29. marca letos, selitev družine v novi dom pa naj bi potekala septembra. Ob tem članice poudarjajo, da so poleg finančnih donacij številni podjetniki in obrtniki iz bližnje in daljne okolice pomoč ponudili tudi v obliki dela in materiala za obnovo, les za gradnjo pa bo prispevala družina Dolar iz svojega gozda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta