Dolgotrajna oskrba le v nujnih primerih

Rozmari Petek Rozmari Petek
17.03.2020 16:04

Pomoč na domu v Celju in okolici sicer tudi okrnjena, a ostaja; danes so razvozili 152 kosil

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pomoč na domu v Celju ostaja, a jo je nekaj manj. Enako velja za projekt Dolgotrajna oskrba.
Profimedia

Zaradi izrednih razmer bo celjski zdravstveni dom projekt Dolgotrajne pomoči, ki je sofinanciran s strani evropskih skladov ter zato za uporabnike pomoči brezplačen, izvajal le v zelo nujnih primerih. To je denimo takrat, če uporabnik živi sam in nima svojcev, ter je tako popolnoma odvisen od ponujene pomoči. "Moramo se zavedati, da smo zdravstveni delavci nenehno v stiku s potencialno možnimi okuženimi posamezniki, kateri lahko kažejo znake obolelosti, ni pa nujno. Tako je nehote lahko vsak formalni izvajalec storitev dolgotrajne oskrbe potencialni prenašalec bolezni," je v sporočilu uporabnikom, objavljenim na spletni strani zdravstvenega doma, zapisala direktorica Zdravstvenega doma Celje Alenka Obrul.
Tega se močno zavedajo tudi v centru Pomoči na domu, ki deluje v sklopu Doma upokojencev Celje. Tako so se tudi ti že prejšnji teden posvetovali s svojci njihovih uporabnikov, kje bi lahko sami svojci priskočili na pomoč in kje ne. "V dogovoru s svojci imamo tako sedaj četrtino manj uporabnikov kot sicer," pojasnjuje direktorica Doma ob Savinji Bojana Mazil Šolinc. "Vendar pa pri tem striktno upoštevamo vsa navodila, kako ravnati. Kosilo – danes smo jih razvozili 152 – pustimo pred vrati uporabnikov, da stika sploh ni," opisuje.

Kosila sedaj puščajo pred vrti uporabnikov. 
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta