(FOTO) V Celju prvi košarkarski igrišči NBA-klubov v Evropi

Gordana Possnig
04.10.2022 18:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri otvoritvi košarkarskega igrišča Mavs v Celju je sodelovala svetovno znana akrobatska skupina Dunking Devils.
Edo Einspieler

Dan košarke bi lahko poimenovali današnji dan v Celju. Uradno so namreč odprli novi košarkarski igrišči, namenjeni mladim celjskim košarkarjem. Prvo igrišče stoji ob dijaškem domu na Ljubljanski cesti, drugo pa za bencinsko črpalko MOL na Mariborski cesti na Hudinji v Celju. Ves denar za obnovo prvega igrišča je prispeval košarkarski klub Dallas Mavericks iz lige NBA, kjer igra naš košarkarski as Luka Dončić. Dončić je zgodnje otroštvo preživel prav v Celju, saj je njegov oče ob njegovem rojstvu leta 1999 igral za košarkarski klub Pivovarna Laško. Obnovo prvega igrišča, poimenovanega Mavs, je Dallas Mavericks financiral v celoti sam v višini 152.000 evrov. Za drugo igrišče, poimenovano Dončić, pa je večino, 70 tisoč evrov, prispevala celjska občina, klub Dallas Mavericks pa 20 tisoč. Izpostaviti velja, da gre za prvi košarkarski igrišči, ki ju v Evropi financira kakšen klub iz NBA.

Že nekaj let Celje, ki je imelo pred desetletji odlično moško košarkarsko ekipo in je igralo v drugi jugoslovanski ligi, ni imelo toliko pomembnih košarkarskih dogodkov kot letos.

Dvorana Zlatorog je avgusta gostila štiri košarkarske tekme naše moške članske reprezentance, sedaj je Celje kot prvo mesto v Evropi dobilo dve igrišči, ki ju je uredilo košarkarsko moštvo Dallas Mavericks iz najmočnejše košarkarske lige na svetu. In član tega kluba je že četrto leto eden najboljših svetovnih košarkarjev Luka Dončić.

Matej Erjavec, Katie Edvards in Bojan Šrot ob odprtju košarkarskega igrišča v Celju
Gordana Possnig

Odprtja novega igrišča sta se ob predsedniku Košarkarske zveze Slovenije Mateju Erjavcu udeležili tudi predstavnici kluba Dallas Mavericks Katie Edvards in Hannah Shepard. Manjkalo ni niti vodstvo celjske občine na čelu z županom Bojan Šrotom, ki je ob tej priložnosti dobil v spomin kar dva Dončićeva klubska dresa s številko 77. Enega mu je podarila predstavnica Dallasa, drugega predsednik Košarkarske zveze Slovenije.

Celjski župan Bojan Šrot je v govoru izpostavil dejstvo, da si želijo celjsko moško košarko vrniti na nekdanjo raven. Med gosti ob odprtju igrišča je pozdravil očeta celjske košarke Mileta Čepina, ki je vzgojil mnogo znanih celjskih igralcev. Med celjskimi košarkarskimi imeni je župan izpostavil Zmaga Sagadina, Aleša Pipana, Zorana Golca, Gorana Juraka. Ob tem je dodal: "To čudovito igrišče Mavs, ki ga odpiramo, je nekaj posebnega. Na sredini je logotip kluba Dallas Mavericks. Sedem krogov v različnih barvah modrega odtenka ponazarja številko 77, ki jo v Dallasu nosi naš Luka Dončić. Pod vsakim košem pa so celjske zvezde kot znak čudovitega sodelovanja."

Prenovljeno košarkarsko igrišče Mavs v Celju, ki ga je financiral klub Dallas Mavericks, pri katerem igra mož s plakata Luka Dončić.
Gordana Possnig

Velja dodati, da so na sosednjem dijaškem domu, neposredno ob igrišču, odkrili velik plakat Luke Dončića. Spektakularno otvoritev košarkarskega igrišča v bližini središča mesta in šol, ki jih obiskuje okoli 7000 mladih, so pričeli z igranjem slovenske himne, Zdravljice, v nadaljevanju pa so v programu nastopili člani svetovno znane akrobatske skupine Dunking Devils in tolkalna skupina Stop.

Celjski župan Bojan Šrot in predstavnica kluba Dallas Mavericks Katie Edvards v družbi članov akrobatske skupine Dunking Devils
Gordana Possnig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta