Futuristični magneti za sedanje in prihodnje turiste

Rozmari Petek Rozmari Petek
02.06.2020 06:20

Od najvišjega stolpa, orglarskega centra svetovnega formata, visečega mostu, hmeljske dežele do hotela na vodi. Kje so projekti, ki so jih napovedovali investitorji?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takšna naj bi bila 505 metrov dolga viseča brv v Celju Prikaz: Arhiv MOC
Arhiv Mo Celje

Ne glede na napovedi recesije, ki jo s sabo prinaša covid-19, v nekaterih občinah dokaj nemoteno nadaljujejo izstopajoče turistične projekte, ki so jih napovedali že pred časom. Tako denimo v Rogaški Slatini, ne glede na povsem drugačna mnenja nekaterih opozicijskih svetnikov, gradnja najvišjega razglednega stolpa v Sloveniji teče dalje. Projekt naj bi zaživel skupaj z več kot 400 milijonov evrov vredno postavitvijo največjega orglarskega centra na svetu, a se je na tem delu zataknilo. Zakaj, od investitorja, Orglarstva Škrabl, nismo izvedeli.

Stolp Kristal Prikaz: Občina Rogaška Slatina
Občina Rogaška Slatina

Hopslandija: najprej do bazena

Velikega projekta so se lotili tudi v žalski občini. V Vrbju, na delu, ki je leta veljalo za degradirano območje, želijo urediti novo kopalno-prenočitveno turistično naselje Hopslandijo. Župan Janko Kos načrtuje, da bo deloma ta projekt zgradila občina sama, deloma pa zasebni partner. Natančneje, kopališče naj bi zgradila občina, vse pripadajoče objekte pa naj bi financiral zasebni partner; pismo o nameri so podpisali s podjetjem Grafo lit, ki ima sedež v bližnji poslovni coni Vrbje.

Hopslandija Žalec Prikaz: Arhiv občine Žalec
Arhiv Občine Žalec

Plavajoči hotel še ni padel v vodo

​Veliko privzdignjenih obrvi je pred dobrima dvema letoma požela tudi gradnja hotela na Velenjskem jezeru. Aprila 2018 je namreč investitor, britanski filmski producent Kent Walwin z velenjsko občino podpisal pismo o sodelovanju, od takrat pa o projektu ni slišati ničesar več. A kot zagotavlja Walwin, projekt ni obtičal v predalu, temveč se nadaljuje. "Čakamo na prototipe modularnih enot, ki bodo sestavljale plavajoči hotel oziroma nastanitve na jezeru," je pojasnil za Večer in spomnil, da bodo ob tem postavili še restavracijo, velnes center in druge pripadajoče objekte.

Vizualizacija projekta Velenjsko jezero Prikaz: Greg DUBIEL
Greg Dubiel

Celjski kitajski most

Turistično atrakcijo si še v tem mandatu obeta tudi celjski župan Bojan Šrot. Projekta visečega mostu tibetanskega stila sicer še niso umestili v finančne ali razvojne programe občine, kljub vsemu Šrot računa, da bi ga lahko zgradili prihodnje leto.

Tako naj bi zgledala 505 metrov dolga viseča brv med Starim gradom in Miklavškim hribom v Celju.
Arhiv Mo Celje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta