Izredna seja sveta Splošne bolnišnice Celje: "Pri nas ni odstopanj!"

Rozmari Petek Rozmari Petek
14.03.2024 19:00

Člani sveta zavoda niso našli kršitev zakonodaje pri popoldanskem delu zdravnikov celjske bolnišnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Danes popoldne so se na izredni seji sestali člani sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje (SBC), ki ga vodi Tomaž Subotič. Obravnavali so tematiko popoldanskega dela zdravnikov celjske bolnišnice, vključno z delom direktorja bolnišnice Dragana Kovačića. Ta  tema je po februarski oddaji Tarča precej razburkala javnost s podatki, v koliko ustanovah še dela direktor in koliko pri tem zasluži. Nekateri so tako na tej seji pričakovali velik preobrat v vodenju zavoda, kar pa se ni zgodilo. Kot je na kratko pojasnila tiskovna predstavnica bolnišnice Danijela Gorišek, "so se člani sveta zavoda seznanili s tematiko in pri tem niso našli nobenih odstopanj od veljavne zakonodaje". "Z drugimi zaključki bomo javnost seznanili jutri," je dodala.

Kovačić: "Sem velik nasprotnik omejevanja dela ljudem"

Tako direktor kot strokovni direktor Radko Komadina sta sicer v preteklosti že večkrat pojasnila, da v popoldanskem delu zdravnikov ne vidita nič slabega, obenem je to tudi zakonsko dovoljeno. Komadina je večkrat izpostavil, da tisti, ki to zmorejo, delajo še popoldan. Kovačić pa je dodal, da je velik nasprotnik omejevanja dela ljudem, zato ni razmišljal, da bi tistim zdravnikom, ki so umaknili soglasje za nadurno delo, sam umaknil soglasje za popoldansko delo. So pa obenem v celjski bolnišnici izpostavili, da ne drži podatek, ki se pojavlja v javnosti, da v SBC stavka 95 odstotkov zdravnikov. "Večina zdravnikov v SBC tudi v času stavke zavzeto in vestno opravlja svoje delo. Da je tako, pritrjujejo rezultati opravljenega dela v naši bolnišnici. Od začetka stavke do zdaj smo zabeležili triodstotni izpad ambulantnih pregledov ter 20-odstotni izpad operativnih posegov. Vseskozi zagotavljamo neprekinjeno zdravstveno varstvo, izjemen porast poškodb zaradi snega in epidemija gripe ter virusnih respiratornih okužb pa so v tem času nekajkrat ustvarili izredne razmere tako v urgentnem centru kot na bolnišničnih oddelkih, ki jih brez izjemne angažiranosti naših zaposlenih ne bi uspeli tako uspešno rešiti. Če bi držal podatek o tako visokem odstotku stavkajočih zdravnikov, takšnega obsega dela od 15. januarja do zdaj zagotovo ne bi mogli opraviti," so dodali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta