Judoistka Tina Trstenjak na prireditvi Športnik leta v Celju kritična do občine in župana Šrota, ki pa je ob njenih očitkih presenečen

Gordana Possnig Gordana Possnig
02.02.2022 16:15

Vsakoletna tradicionalno prireditev Športnik leta 2021 v znamenju izjav najboljše slovenske judoistke Tine Trstenjak, ki je občini in županu očitala, da ni prejela nobene čestitke in da župana na sprejemih ni videla.
Župan je na očitke že odgovoril.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Šrot in celjska srebrna judoistična olimpijka Tina Trstenjak na sprejemu leta 2016. 
Foto: Moc

Že dolga leta ni v Celju tako kot tokrat odmevala prireditev Športnik leta 2021, ki jo vsako leto pripravlja Športna zveza Celje in TV Celje. Na ponedeljkovi prireditvi sta bila za športnika Celja proglašena srebrna judoistka iz Tokia Tina Trstenjak in atlet Luka Janežič. Prireditev v prvi vrsti v javnosti odmeva predvsem zaradi izjave Tine Trstenjak, ki je bila že osmo leto zapored proglašena za najboljšo športnico Celja. Na dogodku ni bilo župana Bojana Šrota, kar je zmotilo Trstenjakovo. Ob koncu je v imenu vseh športnikov namenila prisotnim nekaj besed, v njih pa je kar nekaj kritičnih besed letelo tudi na celjsko občino in njenega prvega moža. Trstenjakova je namreč dejala, da bi si ob tem, ko se celjska občina venomer rada pohvali, da je Celje najbolj športno mesto, želela tudi, da bi občina znala vrsto vrhunskih celjskih športnikov bolj ceniti ter za njih tudi bolje poskrbeti. "Lani ob tretjem naslovu evropske prvakinje, kar ni doslej uspelo še nobeni Slovenki, od mestne občine Celje nisem dobila nobene čestitke. Sem jo prejela od ljubljanske občine, ki nima nobene zveze z mano. Prav tako bi si zaželela, da nas kdaj s svojo prisotnostjo na prireditvi Športnik Celja počastil tudi župan Bojan Šrot. Sama ga v osmih letih, kot sem športnica leta, nisem videla. Tega ne izpostavljam zaradi sebe, temveč zaradi generacij odličnih celjskih športnikov, ki prihajajo in bi si zaslužili, da bi bilo zanje bolje poskrbljeno. Mogoče pa je res to, kar nekateri tudi pravijo: da si nisem izbrala pravega športa," je izpostavila Trstenjakova.

Tini Trstenjak je celjski župan Bojan Šrot neposredno čestital ob osvojitvi naslova športnice Celja tako leta 2016 kot 2017
Arhiv Mo Celje

Izjava Trstenjakove je župana Šrota presenetila. Predvsem zato, kot pojasnjujejo z občine, ker Mestna občina Celje razvoju športa in urejeni športni infrastrukturi namenja veliko sredstev in pozornosti. "V Celju imamo zelo veliko odličnih športnikov, na katere smo zelo ponosni. Zelo smo ponosni tudi na Tino Trstenjak. Ko se je lani udeležila županovega sprejema za olimpijce, smo imeli občutek, da je vesela županovih iskrenih čestitk in da je vesela tudi denarne nagrade. Prireditve Športnik leta v Celju, ki jo organizirata Športna zveza Celje in TV Celje, se vsako leto udeležijo najvišji predstavniki občine, bodisi župan, podžupanja, ali podžupan. Župan Bojan Šrot je priznanje Naj športnica leta Tini Trstenjak izročil leta 2016 in 2017," so zapisali v odzivu na celjski občini, kjer rezultate naših športnikov in klubov redno spremljajo in jim za uspehe na tekmovanjih tudi čestitajo. "Tudi Tini Trstenjak je župan Bojan Šrot lani poslal dve čestitki na naslov njenega kluba. Prvo čestitko ji je poslal za njen izjemen nastop na evropskem prvenstvu v Lizboni, ko je tretjič zapored postala evropska prvakinja v judu v kategoriji do 63 kilogramov, drugo pa za osvojeno srebrno olimpijsko medaljo v Tokiu. Upamo, da je čestitki prejela. Župan pa je lani jeseni poslal čestitko tudi Marjanu Fabjanu za zlato medaljo Mednarodne judoistične zveze. Ob tej priložnosti je Tini Trstenjak ponovno čestital za njen izjemen uspeh na Olimpijskih igrah v Tokiu," predstavljajo čestitke, ki so jih poslani športnici Celja na občini. Izjava Trstenjakove, ki je leta 2015 prejela županovo priznanje Kelih cesarice Barbare, pa jih je, kot pravijo, neprijetno presenetila tudi zato, ker je župan Bojan Šrot velik ljubitelj in podpornik športa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta