Jure Zdovc peti častni občan Slovenskih Konjic

(štr)
09.07.2023 07:30

Na zadnji junijski poletni večer praznuje Občina Slovenske Konjice, v spomin na 30. junija pred 68 leti, ko so Slovenske Konjice postale mesto. Na ta dan razglasijo tudi občinske nagrajence

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občinski nagrajenci v Slovenskih Konjicah, na levi spredaj Jure Zdovc 
Matej Nareks

Najvišje priznanje, ki ga podeli občina, naziv častni občan je tokrat pripadlo nekdanjemu uspešnemu košarkarju, sedaj trenerju Juretu Zdovcu. Z reprezentanco Jugoslavije je postal tudi olimpijski podprvak, svetovni prvak in dvakrat evropski prvak. Ob prejemu naziva je dobil sliko Milana Lamovca - Didija z naslovom Slovenske Konjice in posebno listino s častnimi pravicami častnega občana. Je šele peti občan, ki je dobil ta naziv, zato mu je to še v toliko večjo čast. V Slovenskih Konjicah, kjer odraščal, je tudi začel svojo košarkarsko pot, na kar ga vežejo lepi spomini. Priznanje so mu podelili ne le zaradi tega, ker uspešen na športnem področju, ampak ker je takšna osebnost, je skromen in občini v ponos, so v vodstvu občine še utemeljili podelitev tega priznanja, občinski svetniki pa so na majski seji predlog tudi soglasno podprli.

Jure Zdovc v času, ko je kot trener vodil Spartak iz Sankt Peterburga. 
Robert Balen

Nagrado občine je prejelo še Društvo prijateljev mladine Slovenske Konjice, od župana jo je prevzela predsednica društva Janja Brglez. Prav tako so bili podeljeni konjiški grbi. Bronasti je šel Janezu Korenjaku, srebrni Luki Juhartu in zlati podjetju Baumüller Dravinja, prevzel ga je prokurist Jože Klajnšek.

Županovo priznanje so dobili Silvester Gaberšček in štiri prostovoljna gasilska društva - PGD Slovenske Konjice, PGD Loče, PGD Draža vas in PGD Žiče. V imenu PGD so priznanja prevzeli Aljaž Tomažič, predsednik PGD Slovenske Konjice, predsednik PGD Loče Marko Miličević, predsednik PGD Žiče Andrej Podkubovšek in predsednik PGD Draža vas Gregor Ercek

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta