Kmalu 55. MOS: Glasnik trajnosti vabi v Celje

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
30.08.2023 17:00

Sejem vseh sejmov, ki je v zadnjem desetletju gostil več kot 1,5 milijona obiskovalcev, bo od 13. do 17. septembra razvajal s petimi različnimi segmenti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjski Sejem

Bliža se največji in najbolj tradicionalni dogodek na Celjskem sejmu - sejem MOS, ki letos praznuje že 55 let, je "sejem vseh sejmov", kot mu mnogi pravijo, na včerajšnji tiskovni konferenci napovedal Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem, d.d. Potekal bo od 13. do 17. septembra in je največja poslovno-sejemska prireditev v Sloveniji in širše s 55-letno tradicijo in trajnostno vizijo.

Avtobus, imenovan Celebus, v atriju 

Otorepec je napovedal kar nekaj novosti, ki se za takšen dogodek ob tako visokem jubileju tudi spodobijo. Tako bo letošnji MOS v znamenju zelenega prehoda s sončnimi elektrarnami, e-mobilnostjo in trajnostnim razvojem. Pri razstavljavcih bo mogoče videti in preizkusiti kolesa, e-skiroje, je bilo slišati na tiskovni konferenci, kjer so poleg Otorepca sodelovali tudi Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Kristina Valenčič, vršilka dolžnosti generalne direktorice direktorata za razvoj digitalnih rešitev in podatkovno ekonomijo na ministrstvu za digitalno preobrazbo, ter Dubravka Kalin, generalna direktorica direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. MOS bo v atriju med drugim gostil poseben avtobus, imenovan Celebus, s katerim bo knežje mesto predstavljalo posebno novost, in sicer aplikacijo in kartico Centralko - enotno mestno aplikacijo in kartico, ki združuje in digitalizira tri že uveljavljene oblike mobilnosti v Mestni občini Celje: omogoča brezgotovinsko plačevanje parkirnine, kupovanje vozovnic za mestni potniški promet (Celebus) in uporabo javnega sistema izposoje koles (KolesCE). Na razstavnem prostoru Mestne občine Celje, ki ga tokrat premierno pripravljajo na Celebusu, bodo obiskovalci lahko odkrili, kako Centralka vodi Celje v prihodnost trajnostne mobilnosti in pametnega mesta.

MOS bo tudi letos poskrbel za pestro vsebino.
Celjski Sejem

Na prireditev s kolesom

Robert Otorepec je poudaril, da se zavedajo pomena trajnostnega razvoja: "Ker je 55. MOS glasnik trajnosti, ki spodbuja tudi zeleno alternativo in dviganje zavesti o tem, kaj lahko sami naredimo za odgovorno prihodnost, bi radi spodbudili obiskovalce, predvsem prebivalce iz Celja, da se odpravijo na prireditev s kolesom. Vsak, ki se bo pripeljal s kolesom na sejem, bo lahko kupil za pet evrov cenejšo vstopnico." Kot vsako leto bo sejemsko dogajanje živahno in raznovrstno. Na enem mestu bo zbrana ponudba za dom, gradnjo, prosti čas in zdravo hrano, predstavila se bo slovenska modna industrija, obrtniki s promocijo svojih poklicev, predvsem med mladimi, poskrbljeno bo tudi za razvedrilo in zabavo. Med spremljajočimi prireditvami velja izpostaviti dogodek na temo energetike, kjer bodo Združenje slovenske fotovoltaične industrije in RRA že prvi dan sejma razpravljali o evropski direktivi o fotovoltaiki na javnih stavbah. Precej pozornosti bo gotovo tudi letos pritegnilo mednarodno poslovno srečanje Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija, ki bo na programu drugi dan sejma. Tretji dan pa bo dan gospodarske diplomacije. "MOS bomo predstavili na segmentih MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika energetika, MOS B2B in MOS PLUS. Dogodek pa bo ponovno odlična priložnost za inovacije, rast in nov gospodarski napredek," je prepričan Otorepec, ki se nadeja velikega števila obiskovalcev. Ne nazadnje je MOS v zadnjem desetletju gostil kar 1,5 milijona obiskovalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta