Matura 2022: Odlična tudi dijaka s posebnimi potrebami

Rozmari Petek Rozmari Petek
11.07.2022 12:23

Na I. gimnaziji v Celju 28 zlatih maturantov, na GCC pet z eno diamantno

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
I. gimnazija Celje
Igor Napast

Ravnatelj I. gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc je znova nadvse ponosen. Med 211 dijaki, ki so opravljali splošno maturo na tej največji gimnaziji v Celju, so z izjemo štirih bili vsi uspešni (maturo je opravilo 98 odstotkov dijakov), od tega jih je 6 doseglo 33 točk, zlatih maturantov pa imajo trenutno 28 (lani 25). "Mogoče bomo imeli še kakšnega zlatega ali zlato – še 13 jih ima 28 ali 29 točk; med zlatimi pa jih je 6, ki imajo 33 točk in mogoče bo kdo na koncu tudi še diamanten z vsemi 34 točkami," dodaja ravnatelj, ki je še posebej ponosen, da so maturo opravili tudi dijaki s posebnimi potrebami. "Zlasti pa sem ponosen na dva, ki sta se vsa leta vzorno trudila, z njima pa požrtvovalno (tudi na individualni ravni) profesorji – dijak avtist in skoraj čisto slep dijak, ki je eden najboljših naših na maturi 2022. Osebno menim, da je to največja, prav zgodovinska zmaga I. gimnazije, ki tudi tako dokazuje, da je ne le visoko kakovostna, pač pa tudi dijakom in staršem zares prijazna šola."

V povprečju so maturanti na tej šoli dosegli 22,4 točk, kar je več kot znaša državno povprečje. "Ker smo izrazito heterogena gimnazija, je prav in se spodobi, da izpostavimo tudi včasih v javnosti premalo opaženo dejstvo, da glasbeniki in športniki (pa še marsikdo v naši ambiciozni šoli) živijo zelo naporno dvojno gimnazijsko življenje, zato je njihove maturitetne rezultate treba toliko bolj spoštovati," še dodaja ravnatelj.

Zlati maturanti I. gimnazije Celje so: Rok Hladin (30), Ambrož Leban (30), Tilen Šket (30), Nika Škornik (32), Jan Bajc (31), Blaž Čerenak (31), Jakob Dolenc (30), Taja Govejšek (32), Jan Juhart (33), Jaka Križnik (32), Eneja Paradiž (33), Primož Povše (32), Nika Razgoršek (30), Luka Andrenšek (33), Stella Alexandra Heath (33), Eva Leskovšek (30), Manca Romih (30), Valentin Romih (30), Nik Verstovšek (30), Blaž Aristovnik (31), Julija Dolinšek (30), Patricija Polutnik (32), Doroteja Berložnik (33), Hana Firer (30), Iza Zakošek (30), Teja Balaško (30), Žana Košenina (32) in Nika Zabukovšek (33).

97-odstotni uspeh na maturi so dosegli dijaki Gimnazije Celje - Center (GCC), med njimi jih je 5 z zlatimi spričevali. Povprečno število točk na splošni maturi je bilo 21. V zlato knjigo splošnih maturantov so se vpisali Tonja Venek, ki je dosegla vseh 34 točk ter Janez Simonič, 32 točk, Ava Boštjančič, 31 točk, Tija Lulik in Špela Šet, obe sta dosegli 30 točk. Ostale gimnazije v regiji rezultatov še niso javno objavile.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta