Množična okužba med zaposlenimi v celjski bolnišnici

Gordana Possnig Gordana Possnig
12.10.2020 18:10

Zelo velik kadrovski manjko rešujejo s prerazporeditvami ustreznega kadra z ostalih bolnišničnih oddelkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vhod za Covid bolnike in rešilce na Infekcijski oddelek celjske bolnišnice. 
Gordana Possnig

Tudi celjska bolnišnica se srečuje z novimi okužbami med zaposlenimi. Tokrat je do množične okužbe z virusom prišlo med medicinskimi sestrami in zdravniki na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer imajo nastanjene covid paciente. Kot so nam potrdili v bolnišnici imajo na oddelku okuženih 14 medicinskih sester in 3 zdravnike. "To je zelo velik kadrovski manjko, ki ga rešujemo s prerazporeditvami ustreznega kadra z ostalih bolnišničnih oddelkov. Tej situaciji pa smo morali tudi prilagodili delo na tem bolnišničnem oddelku," odgovarjajo v bolnišnici na naše vprašanje.

S prvo okužbo med varovanci pa se srečujejo v Senecura domu starejših Vojnik. Kot smo izvedeli je zbolela varovanka doma, ki se je nedavno vrnila iz zdravljenja na infekcijskem oddelku celjske bolnišnice. V domu so testirali še dve varovanki, ki sta bili z njo v sobi, ob tem pa še 17 zaposlenih. Rezultati testov bodo znani jutri. Informacijo nam je potrdila direktorica doma Breda Božnik.

Po naših informacijah se v celjski bolnišnici, ko je prišla na dan informacija o okuženih, ni smel nihče od pacientov tudi na drugih oddelkih bolnišnice sprehajati več po hodnikih. Ostali so morali v svojih sobah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta