Mozirski gaj: V soboto bodo razglasili bučo velikanko

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
19.09.2024 16:00

Dogodek tradicionalno organizirajo skupaj z društvom Bučmani iz Oplotnice. Tehtanje buč bo potekalo med 11. in 13. uro.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Buče velikanske se že zbirajo v Mozirskem gaju. 
Mozirski Gaj

Mozirski gaj letos spet diha s polnimi pljuči. Katastrofalne lanske poplave, ki so parku prizadejale veliko škodo, saj so ga popolnoma razdejale in je voda zasade dobesedno odnesla s seboj, so skoraj že pozabljene, obnova gaja pa je že skoraj končana. Tako je tudi že vse nared za tradicionalno prireditev v Mozirskem gaju - državno tekmovanje za najtežjo bučo. Letos že 14. po vrsti. Največje in najtežje buče bodo gostili v soboto, 21. septembra. 

"Dogodek, ki ga tradicionalno organiziramo skupaj z društvom Bučmani iz Oplotnice, se bo začel ob 10. uri, ko bodo pridelovalci buč v park pripeljali svoje velikanke, tehtanje buč bo potekalo med 11. in 13. uro, razglasitev rezultatov ter podelitev nagrad in priznanj pa bo predvidoma ob 13. uri," je potek dogodka orisala Maja Horvat iz Mozirskega gaja. Podelili bodo priznanja tudi za najdaljšo in najlepšo bučo ter najtežjo lubenico. 

Z bučami se bo Mozirski gaj že nekoliko prej odel v jesenske barve. 
Mozirski Gaj

Z bučami velikankami se bo Mozirski gaj, ki je odprt vsak dan od 9. do 19. ure, že nekoliko prej odel v jesenske barve. Kot je pojasnila Horvatova, se bo tradicionalna razstava buč in jesenskega cvetja namreč začela ravno v teh dneh in bo trajala vse do 6. oktobra. "Ta dan bo Mozirski gaj tudi zaprl svoja vrata do decembra, ko ga bomo ponovno odprli za Božično bajko Slovenije," napoveduje Horvatova, hkrati pa dodaja, da bodo dan pred zaprtjem, 5. oktobra, zaključili Pony foto natečaj in nekomu podelili kolo Pony​. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta