Na Rogli s smrekovih vrhov po toboganu

Rozmari Petek Rozmari Petek
20.06.2020 06:11

Zanimanje za lansko jesen odprto Pot med krošnjami je znova veliko. Sosednje podjetje Unitur, ki upravlja z Roglo, takšnega poletja, ki je pred vrati, ne pomni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bernd Bayerköhler, predsednik uprave češkega podjetja Zažitkova Akademie, ob prvem spustu po novem toboganu 
Rozmari Petek

Uuuuuuuaaaaaa, so se včeraj slišali zvoki iz srebrne 60-metrske cevi novega tobogana, po katerem si lahko obiskovalci Poti med krošnjami sedaj skrajšajo pot nazaj od 37 metrov visokega stolpa, ki tvori leseno pot med pohorskimi vršaci. "Občutek je super. Sicer nekaj negotovosti sprva je, a težko kaj opaziš, ker vse tako hitro poteka," je dejal Srečko Fijavž iz konjiške upravne enote, ki se je med prvimi spustil po toboganu.

V dežju bi šlo prehitro

Novost, ki so jo sicer investitorji Poti med krošnjami, češko podjetje Zažitkova Akademie, napovedali že ob postavitvi temeljnega kamna pred dobrim letom dni, je včeraj tudi uradno zaživela. Cene vstopnic sicer zaradi tobogana niso spreminjali, saj vsi obiskovalci ne bodo imeli poguma poskusiti adrenalinske vožnje.

Tobogan med krošnjami na Rogli je menda najvišjeležeči tobogan v Sloveniji. Stal je 120 tisoč evrov.
Rozmari Petek

Tudi v Uniturju zadovoljni

Zavoljo tobogana lastniki pričakujejo, da se bodo na Pot med krošnjami ponovno vrnili tisti, ki so pri njih že bili. Teh ni bilo malo. Čeprav so pot odprli šele konec septembra lani, marca pa so jo morali zaradi znanih razlogov za dva meseca zapreti, so doslej zabeležili že več kot 110 tisoč obiskovalcev. Prve tedne po odprtju so zabeležili tudi po 6 tisoč obiskovalcev dnevno, kar so za Slovenijo impozantne številke, z njimi so bili zadovoljni tudi lastniki.

Cela regija z več obiska

Unitur ni edini, ki ima zaradi Poti med krošnjami več obiskovalcev. "Odprtje te aktrakcije se pozna celi destinaciji Pohorje, torej tudi okoliškim občinam, saj se obiskovalci predvsem ob vikendih ustavijo v gostilnah, kavarnah tudi drugih občin," opisuje župan Podvršnik. "Prvi vikend po odprtju so mi gostinci poročali, da je nekaterim celo zmanjkalo hrane. Vesel sem, da ima cela turistična regija nekaj od tega. Predvsem sem vesel, da nam je uspel ta turistični projekt z naravovarstveniki. Z njim želimo usmeriti goste, da bi si vzeli k srcu, da je narava ena in omejena."

Tobogan med krošnjami na Rogli.
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta