Nekdanji celjski župan Bojan Šrot odstopil, ne bo več mestni svetnik

Rozmari Petek Rozmari Petek
13.12.2023 19:58

Šrot, ki je že ob izgubi županskih volitev napovedal, da bo ob prvi priliki odstopil kot svetnik, je danes namero tudi uresničil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Šrot je po 24 letih lani županske volitve izgubil. 
Sašo Bizjak

Pred letom dni so lokalne volitve Celju po 24 letih prinesle novega župana Matijo Kovača. Dotedanji župan Bojan Šrot, ki je volitve izgubil v drugem krogu, je že isti večer napovedal, da bo delo mestnega svetnika, za katerega je pa bil izvoljen, opravljal le določen čas. Na današnji seji je namero uresničil in se od aktivnega upravljanja lokalne politike poslovil z zahvalo vsem svetnikom in svetnicam za korektno sodelovanje. "Enako tudi tebi, župan, za korektno vodenje sej in korektno sodelovanje. Hvala tudi vsem zaposlenim v občinski upravi, ker se trudijo za dobro in za napredek tega mesta in občanov," je svoj poslovilni govor začel Šrot. "Želim vam lep, praznični december, ob novem letu pa veliko sreče in modrosti pri sprejemanju odločitev. Rad bi vas pa obvestil, da sem zadnjič tu na tem mestu," je dejal Šrot.

Odločitev je bila med svetniki že vnaprej znana, kar se je deloma prepoznalo tudi v pohvalnih besedah, ki so jih med sejo na račun dela nekdanjega vodstva občine namenili nekateri svetniki. Aktualni župan Kovač pa je nekdanjemu tudi sam zaželel veliko uspeha na prihodnji poti in se mu zahvalil za tvorno sodelovanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta