Obnova Vile Vodnikove v Celju napreduje

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
23.11.2023 07:00

Razpis za dodelitev dvanajstih oskrbovanih stanovanj, ki bodo v zgradbi, bo objavljen spomladi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mestna občina Celje

Vila Vodnikova v Celju, kjer bo v prihodnjem letu na voljo dvanajst novih oskrbovanih stanovanj za starejše, dobiva končno podobo. Izvajalec zaključuje fasadna dela, v notranjosti objekta pa polagajo strojne in električne instalacije ter opravljajo zaključna obrtniška dela. Dela bodo predvidoma zaključili v spomladanskih mesecih, ko bo tudi objavljen razpis za dodelitev oskrbovanih stanovanj starejšim, so sporočili iz celjske občine.

Mestna občina Celje bo poskrbela za zunanjo ureditev

Družba Nepremičnine Celje, ki je v lasti Mestne občine Celje, vilo v Vodnikovi ulici rekonstruira v večstanovanjski objekt z javnimi najemnimi stanovanji, Mestna občina Celje pa bo poskrbela za zunanjo ureditev objekta, so še pojasnili. Zgradba stoji na zelo privlačni lokaciji v mestu v neposredni bližini Zdravstvenega doma Celje, Splošne bolnišnice Celje, postaje lokalnega potniškega prometa, lekarne, trgovine, bančnih, upravnih in drugih storitev, s čimer predstavlja dobro priložnost za kakovostno bivanje starejših občanov.

Prispevek k oživitvi starega mestnega jedra

Kot še opozarjajo na celjski občini, je projekt obnove vile tudi družbeno odgovoren prispevek družbe Nepremičnine Celje in Mestne občine Celje k oživitvi starega mestnega jedra in revitalizaciji kulturne dediščine Celja. Financira pa ga Evropska unija - NextGenerationEU v okviru načrta za okrevanje in odpornost. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta