Odprli Hisensov inovacijski center: "Možgani" ostajajo v Velenju

Rozmari Petek Rozmari Petek
13.02.2023 18:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast
Nekdanji prodajni salon Gorenja v Velenju je postal Invacijski center Hisense Europe. Vanj je lastnik vložil 2,1 milijona evrov, še dodatnih 28 milijonov bo v poldrugem letu vložil v razvoj, v okviru katerega bodo razvili številne nove generacije izdelkov, modernizirali proizvodnjo in razširili tudi laboratorijske kapacitete. "Danes je tri četrtine našega prodajnega asortimana mlajšega od treh let, četrtina bo nova v naslednjih dveh letih," je opisal dr. Boštjan Pečnik, član uprave Hisensa Europe, odgovoren za področje raziskav in razvoja. Novo odprt inovacijski center bo razvojni čas izdelkov skrajšal za 30 odsototkov, kar je v borbi s konkurenco, ki je tudi vedno na preži za izboljšavami in prihranki, ključnega pomena.

V novih prostorih trenutno sedi okoli 220 razvojnikov in drugih zaposlenih, ki so neposredno povezani z razvojem novih izdelkov. "Inovativni in kakovostni izdelki so ključni za dosego naših ciljev," je na današnji otvoritvi inovacijskega centra še opisal Pečnik. In dodal, da so pred tremi leti imeli v skupini Hisense 430 zaposlenih na področju raziskav, razvoja, oblikovanja in produktnega vodenja, danes pa jih je 610, od tega jih je 470 lociranih v Sloveniji. Prepričan je, da bo inovacijski center s svojo arhitekturo pripomogel, da bodo njihovi sodelavci še učinkovitejši in bolj inovativni. "Prepričan sem, da jih bomo s timskim delom zagotovo zmogli," je še poudaril Pečnik ob otvoritvi centra, ki sta ga sicer simbolično odprla predsednik uprave Hisense Europe Hanson Han in predsednica Republike Slovenije  Nataša Pirc Musar.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta