"Oprostite, to je tiho posiljevanje!"

Rozmari Petek Rozmari Petek
12.11.2019 18:36

Tako je namero o financiranju projektne dokumentacije za pol kilometra dolg viseči most, ki je želja župana Bojana Šrota, ocenila svetnica Brigita Čokl, podžupanja Breda Arnšek pa je svetnikom dejala: "Most bo. Prej ko se sprijaznite, bolje bo za vas."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rozmari Petek

V Celju so danes svetniki v prvem branju sprejeli osnutka proračuna tako za leto 2020 kot leto 2021, a ob kar 65,4 milijona evrov vrednem proračunu za prihodnje leto, ki sicer tudi tokrat ne vključuje vseh potreb in želja občanov, zanj pa se bodo še za dobrih sedem milijonov evrov zadolžili, je nekaj svetnikov najbolj spodbodla "skrita" postavka v višini okoli 200 tisoč evrov. Omenjen znesek je rezerviran za izdelavo projektne dokumentacije za viseči most, ki naj bi meril dobrega pol kilometra, povezal pa naj bi dva hriba v Celju, Grajski in Miklavški hrib, ki naj bi ju po legendi nekoč že povezoval usnjeni most. Namreč, sama gradnja mostu ni zabeležena ne v proračunu za leto 2020, ne v proračunu za leto 2021. Še več, za njegovo umestitev morajo še spremeniti prostorski načrt. Skratka, plačali bodo projektno dokumentacijo za projekt, za katerega ni nujno, da bo sploh zaživel, so opozorili trije svetniki, in za katerega še sploh ni pravne podlage za uvrstitev v proračun, je prepričana svetnica Brigita Čokl.
"Pa saj nikjer ne piše, da bo most zgrajen iz proračunskih sredstev," je v bran 3,3 milijone evrov vrednemu projektu, pod katerega se podpisuje župan Bojan Šrot, dejal svetnik županove stranke Janko Požežnik. Šrota namreč na sejo, na kateri so sprejemali dvoletni proračun, ni bilo. "Vendar, projekt mora biti vsaj pripravljen, če želimo kasneje zanj dobiti nepovratna sredstva ali ga graditi v javno-zasebnem partnerstvu," je dodal Požežnik.

Viseči most, želja Bojana Šrota
Arhiv Občine Celje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta