OŠ Rogatec: šel ravnatelj, šel Kardelj

Rozmari Petek Rozmari Petek
21.11.2019 20:03

Nekdanjega ravnatelja je nova ravnateljica odpustila. Odpuščeni trdi, da je to politični konstrukt

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osnovna šola Rogatec
Rozmari Petek

V osnovni šoli in vrtcu v Rogatcu je še vedno burno in "kriminalno napeto". Že pred dvema letoma je nekaterim staršem in tudi občini domnevna samovolja takratnega ravnatelja Vilijema Prevolška parala živce, a ga nikakor niso mogli zamenjati, dokler niso zamenjali tistih predstavnikov v svetu zavoda, ki jih ne imenuje šola. Glasovalna tehtnica se je prevesila v njihovo in občinsko stran, zadnjega mandata tako ravnatelj Prevolšek, ki je šolo vodil 23 let, ni dobil. A s tem miru še ni bilo. Pet članic sveta, ki jih je imenovala šola, je takoj odstopilo. S prihodom nove ravnateljice Alenke Virant pa sta odstopili še obe pomočnici nekdanjega ravnatelja. Primopredaje poslov ni bilo. Nekdanji ravnatelj je obdržal telefonsko številko, kar naj bi bilo povzročilo kar nekaj zmede pri dobaviteljih. Tako so denimo v šolo prispeli stoli, za katere se ni vedelo, kdo jih je sploh naročil ...

Že prvi dan policija

Nekdanji ravnatelj je nato začel delati kot vodja podaljšanega bivanja. A tam naj bi se bil že prvi dan sporekel z enim od staršev do te mere, da so zaradi kršitve javnega reda in miru poklicali policijo. Na tem delovnem mestu je bil le deset dni, nato je dobil izredno odpoved o zaposlitvi. Zakaj, ravnateljica ne komentira, ker se primer pričakovano seli na sodišče. Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi bil v zadnjih dneh ravnateljevanja priredil svojo pogodbo, po kateri naj bi ob končanem ravnateljevanju odšel v oddelek podaljšanega bivanja namesto v telovadnico.

Zaradi dolgov skoraj brez živil

Glavni očitek proti nekdanjemu ravnatelju, ki se vleče že leta in ki ga zdaj preiskujejo tudi kriminalisti, pa je netransparentnost pri najetju in porabi kredita. Posojilo je namreč ravnatelj najel za poplačilo odpravnine uslužbenki, ki jo je sam nepravilno odpustil, občino pa naj bi bil zavedel, da je posojilo vzel za obnovo kuhinje. "Šola nam je takrat dajala napačne podatke, tudi zato zadnja leta nisem hotel potrjevati plana. Vse so nam prikrivali. Šele zdaj, ko je nastopila nova ravnateljica, smo dobili pogodbo v roke in smo jo lahko predali policiji, ki je to pogodbo iskala že spomladi. Kazenski postopki zdaj tečejo," pojasnjuje župan Martin Mikolič in poudarja, da zdaj končno ni več skrivnosti med šolsko in občinsko finančno službo. Tako je zdaj jasno, da je šola lansko leto zaključila z dobrimi 54 tisoč evri primanjkljaja, jeseni pa je dobaviteljem dolgovala 90 tisoč evrov, kar je skorajda že privedlo do težav z nabavo živil. "Tekoče zadeve zdaj sproti usklajujemo in ni težav. Dolgovi iz preteklosti pa se bodo poravnavali z zamikom," je dodal župan.

Osnovna šola Rogatec
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta