Po neurju v celjskem mestnem parku: Dve drevesi bo treba zaradi poškodb odstraniti

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
01.08.2023 07:00

Na celjski občini opozarjajo, naj bodo sprehajalci previdni ob obisku mestnega parka zaradi posledic neurij

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mestna Občina Celje

Nedavno neurje je pustilo precejšnje posledice tudi v celjskem mestnem parku. V petek sta drevesa v parku pregledala strokovnjaka z Biotehnične fakultete Univerze v Ljubljani in iz Botaničnega vrta dr. Blanka Ravnjak in dr. Jože Bavcon. Opozorila sta na nevarnost zaradi dveh poškodovanih dreves.

Korenine so sveže dvignjene

Ostrolistni javor ob parkirišču se je izrazito nagnil proti dostopni cesti, korenine pa so sveže dvignjene, sta ugotovila. Pa tudi, da so pri divjem kostanju, četrtem v drevoredu na zahodnem delu parka, med dvema debloma vidne večje sveže razpoke.

Oprozorilo za sprehajalce

S celjske občine tako sporočajo, da so po ogledu prejeli soglasje območne enote ZVKDS Celje za odstranitev dreves, kar bo opravilo javno podjetje Zelenice. Hkrati pa občane in druge obiskovalce parka opozarjajo, da v parku po neurjih ni mogoče zagotoviti popolne varnosti. Zato jih prosijo, da so ob obisku parka previdni in pozorni na vsako spremembo ali nagib drevesa. "Med sprehodom ali tekom med drevesi odsvetujemo uporabo slušalk, saj odvračajo pozornost od okolice," so še sporočili iz Mestne občine Celje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta