Polemike o Velenjskem jezeru: zakaj sploh prireditveni oder in zakaj tako velik

Rozmari Petek Rozmari Petek
06.11.2019 10:17

Oder za 30 tisoč obiskovalcev, ki ga gradijo ob Velenjskem jezeru, je še brez natančne vsebine, a njegov potencial je lahko ogromen, poudarjajo v mestni občini Velenje in s tem odgovarjajo na dvome o projektu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prireditveni oder v Velenju - idejna zasnova 
Mo Velenje

Že ob napovedi gradnje velikega odra s prireditvenim prostorom, ki ga od poletja gradijo ob Velenjskem jezeru, so se mnogim Velenjčanom porajali dvomi, zakaj bo Velenje tako velik oder potrebovalo. Sploh, ker prometna infrastruktura tega ne omogoča, kar se je dokazovalo vsako jesen, ko so na tem delu jezera pripravljali Pikin festival. Mnoge ni pomirilo niti dejstvo, da so uspeli za oba projekta -  vrednosti so s prvotnih 7,5 milijona evrov narasle na dobrih 9 milijonov evrov - pridobiti nepovratna sredstva v višini 6 milijonov evrov. "Kakšni bodo stroški vzdrževanja tega objekta? Kakšen bo dobiček? Moti me, da pri tem projektu ni postavljenih dovolj jasnih ciljev," je, kot že večkrat, tudi na zadnji, torkovi seji velenjskega občinskega sveta izpostavil svetnik Matej Jenko.
Tokrat je dobil podrobnejša pojasnila vodje občinskega Urada za družbene dejavnosti Draga Martinška. Oder, ki bo zaživel leta 2021, ravno zavoljo evropskega sofinanciranja kar 25 let sploh ne sme prinašati dobička. "In ko vprašate, s čim bomo pa potem objekt vzdrževali? Ja, s kvalitetnimi prireditvami," je pojasnil Martinšek in dodal, da ga razni organizatorji že sedaj kličejo, da bi v Velenju organizirali koncerte. Mnogi ob tem pomislijo na pomanjkanje parkirišč, Martinšek pa dodaja, da bodo lahko v času velikih prireditev porabili tudi parkirne prostore Gorenja in Premogovnika Velenje. "Saj tudi, ko greš na koncert v tujini, se ne pripelješ direkt pod oder. Pa še avtobuse imamo," je dejal.

Prireditveni oder ob Velenjskem jezeru z razgledno ploščadjo in pomolom. 
Mo Velenje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta