Poletje v Celju: Lokali so polni smeha, dobre volje in odlične kulturne spremljave

Asja Lednik
31.07.2019 19:00

Kako dogajanje doživljajo domačini. Nekoč mrtvilo, zdaj bolj živahno

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koncert Tori tanga na Glavnem trgu je bil zelo dobro obiskan.
Arhiv Zavod Celeia

Če je bilo nekoč med Celjankami in Celjani slišati, da poleti v mestu vlada mrtvilo, je to že več let povsem spremenjeno. Prireditev na različnih prizoriščih je veliko in večina je tudi dobro ali celo odlično obiskanih. Nazadnje so Glavni trg sredi Celja obiskovalci napolnili 23. julija, ko so tam zazveneli ritmi tanga zasedbe Tori tango in pevke Gabriele Alacron iz Buenos Airesa, v teh ritmih pa so se zavrteli tudi plesalci.
Iz dneva v dan ter iz tedna v poletni teden se prireditve odvijajo tudi na mestnih trgih v središču Celja, pri Vodnem stolpu in na Mestni plaži ob Savinjskem nabrežju. Živahno je tudi v Mladinskem centru Celje in Lapidarju.

Koncert Tori tanga na Glavnem trgu je bil zelo dobro obiskan.
Arhiv Zavod Celeia

Dogajanje tudi za najmlajše

Do konca poletja se na različnih lokacijah v mestu obeta še veliko družabnega dogajanja. Poletno dogajanje se bo 30. in 31. avgusta sklenilo v znamenju srednjega veka. 30. avgusta bo v mestu mogoče začutiti srednjeveški utrip, saj bo v mestu postavljena srednjeveška tržnica, obiskovalci si bodo lahko ogledali srednjeveške plese, za najmlajše pa bodo priredili različne ustvarjalnice. Dan kasneje se na Starem gradu ponovno obeta srednjeveška prireditev Dežela celjska vabi.
Vse počitniške dni je v Celju na voljo tudi vrsta prireditev za najmlajše, pa počitniško druženje v Hermanovem brlogu ter dogajanja za njih na Mestni plaži in v Drevesni hiški.

Izobraževanje občinstva je pomembno

Kako o poletnem dogajanju v Celju razmišljajo tisti, ki poletne prireditve redno obiskujejo ali pa jih celo soustvarjajo?

Miha Firšt
Matjaž Očko

Šteje, da so vsebine brezplačne

Snežana Delakorda, lastnica agencije Prima komunikacije, je ljubiteljica poletnega dogajanja v Celju. Pravi, da so najbolj edinstvene predvsem številne brezplačne prireditve na ulicah in trgih.

Snežana Delakorda (desno)
Mediaspeed
Urška Orlič
Osebni Arhiv
Koncert Tori tanga na Glavnem trgu je bil zelo dobro obiskan.
Arhiv Zavod Celeia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta