Poostren nadzor celjskih policistov: Ali ima vaš kuža čip?

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
09.08.2024 10:35

Policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje so v zadnjem obdobju preverjali, ali imajo lastniki na sprehodu svoje štirinožce na povodcih, ali so ti opremljeni s čipom, cepljeni? Kršiteljev je bilo kar nekaj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so na Celjskem in Koroškem preverjali, kako dosledni so lastniki hišnih ljubljencev.
Policijska postaje vodnikov službenih psov Celje

Policisti so na sprehajalnih poteh na območju Celja in Koroške kontrolirali več kot 50 lastnikov psov in njihovih psov. V sedmih primerih štirinožci niso bili na povodcih, četudi bi morali biti. V petih primerih pa je bilo ugotovljeno, da lastniki niso poskrbeli za cepljenje svojih hišnih ljubljencev oziroma ti niso bili ustrezno označeni s čipom. Šestim kršiteljem so izrekli opozorila, enemu pa so izdali tudi plačilni nalog. V primerih necepljenih oziroma s čipom neprimerno označenih psov pa so podali predloge drugemu prekrškovnemu organu. 

Celjski policijski vodniki službenih psov so tudi ugotovili, da so nekateri lastniki pse sprehajali v največji vročini. Opozarjajo, da lahko vročina pri psih povzroči toplotni udar, prav tako vroč asfalt negativno vpliva na občutljive pasje tačke. Vsem lastnikom štirinožcev zato polagajo na srce, da svoje ljubljence v vročih poletnih mesecih vodijo na sprehode zgodaj zjutraj in pozno zvečer, čez dan pa samo na nujno potrebo in še to po senčnih poteh. Prav tako je treba hišnim ljubljencem, če se nahajajo na prostem, zagotoviti senco, v hiši pa hladnejši prostor, na voljo morajo imeti vedno dovolj sveže vode. Na lastnike tudi apelirajo, da imajo pse na javnih mestih vedno na povodcih, saj so  zaradi neprivezanih psov obravnavali kar nekaj ugrizov ljudi in drugih živali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta