Predstavil se je še tretji kandidat za župana Velenja

Rozmari Petek Rozmari Petek
23.09.2020 10:33

Darko Koželj, tretji kandidat za novega župana Velenja, nastopa kot kandidat stranke SDS, s podporo strank GAS, SLS, NSi in SMC

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Darko Koželj, kandidat za župana Velenja 
Rozmari Petek

Kot zadnji se je v tem tednu na novinarski konferenci predstavil še tretji kandidat za župana Velenja Darko Koželj; dan po izteku roka za vložitev kandidatur sta se predstavila Benjamin Strozak (Dobra država) in Peter Dermol (SD). Koželj poudarja, da je politični novinec. Pred dvema letoma je sicer sodeloval na državnozborskih volitvah kot kandidat Gospodarsko aktivne stranke (GAS), njegovo kandidaturo za župana Velenja pa je vložila stranka SDS. Poleg omenjenih strank ga podpirajo še stranke SLS, NSi in SMC, skupaj torej pet strank, kar se v Velenju naj še ne bi zgodilo, poudarjajo predlagatelji. Koželj, dolgoletni gasilec, je imel vseskozi podjetje z gasilsko opremo, ki ga je kasneje razširil na svetovanje, tudi na aktualno prodajo zaščitnih sredstev, sedaj je upokojen. Na vprašanje, zakaj se je sedaj odločil za kandidaturo, odgovarja: "Prebivalci Velenja že vrsto let govorijo, da so potrebne spremembe. V zadnjem času to niso samo govorice, ampak celo kriki na pomoč, kar pomeni, da so ljudje res v skrbeh za svojo prihodnost." Pri tem dodaja, da v to bitko, čeravno izbor besede bitka ni ravno pravi, pripomni, prihaja brez prtljage. "Nahrbtnik, ki sem ga sam nosil, je bil le moj; nihče mi ga ni filal," doda.

Darko Koželj, kandidat SDS, ki ga podpirajo še štiri stranke 
Rozmari Petek

Svojega programa še ni predstavil. Predvsem zato, ker ga želi uskladiti z željami ljudi. Pa tudi zato, ker ne želi le obljubljati, temveč postreči z realnimi plani. Da bi pri vodenju občine imel težave z občinskim svetom, v katerem prevladujejo svetniki SD, stranke, ki ga podpirajo, pa so opozicijske, ga ne skrbi. "Mi pravijo, da se grem misijo nemogoče. Vendar jaz besede nemogoče ne poznam. Vse, ki so na občini, in vse svetnike gledam kot ljudi. Ne glede na sestavo vidim občinski svet kot skupino 33 posameznikov, ki imajo vsi enake težave, kot jih imam jaz, kot jih ima vsak izmed nas. In računam, da bodo ti ljudje spoznali, da so bili izvoljeni za vodenje občine s strani občanov in da so njim dolžni nekaj nazaj tudi dati. Prepričan sem, da bodo tudi sprevideli, da je morda čas, da začnemo razmišljati drugače, da začnemo drugače delati in da res peljemo Velenje v prihodnost." Vprašanje prihodnosti je tudi sosežig odpadkov v Termoelektrarni Šoštanj. Kaj meni o tej nameri? "To je izredno strokovno vprašanje, s katerim se ubadajo znanstveniki, strokovnjaki, okoljevarstveniki. Moramo pustiti čas, da stroka pove svoje, na koncu pa bodo naši občani imeli odločilno besedo pri tem, saj mi želimo živeti v čistem Velenju," je odgovoril kandidat, ki poudarja še, da bo ena od njegovih prioritet ureditev zdravstva v občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta