Računalnike dobilo 30 učencev IV. OŠ Celje

Gordana Possnig
29.12.2020 06:10
V duhu časa ob pomoči društva Duh časa. Vsak dan pripravijo 120 kosil, zbirali so praznične voščilnice
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Računalniki, ki so jih podarili svojim učencem, so dodatno opremljeni in prilagojeni za pouk na daljavo. Foto: IV. OŠ Celje
Arhiv Iv. OŠ Celje

Če bi lahko vstopili v IV. osnovno šolo Celje, bi ugotovili, da je kljub zaprtim vratom v njej zelo živahno. "Ob doslednem upoštevanju vseh preventivnih ukrepov v šoli vsak šolski dan pripravimo in razdelimo okrog 120 kosil. V decembru pa smo tudi zbirali praznične voščilnice, za katere upamo, da bodo s spodbudnimi mislimi v tem posebnem času razveselile starejše, osamljene, brezdomne," pove ravnateljica IV. osnovne šole Celje Nevenka Matelič Nunčič.

Šoli pa se je v zadnjih tednih izpolnila največja želja. Odkar poteka pouk na daljavo, se zavedajo, da vsi njihovi učenci nimajo enakih možnosti za uspešno sodelovanje pri pouku. "Zato ves čas iščemo načine, da bi jim pomagali. Z donacijami še zdaleč nismo mogli pokriti vseh potreb. Potem pa smo na šoli izvedeli za društvo Duh časa, v katerem prostovoljci zbirajo rabljeno računalniško opremo, jo tehnično in programsko usposobijo, nato pa podarijo naprej v uporabo družinam, ki so v stiski. Takoj smo se povezali z njimi. Obljubili so nam, da bodo za naše učence pripravili 30 računalnikov. Ker pa za uspešno delo in medsebojne stike učenci potrebujejo tudi kamere in zvočnike, smo v šoli s tem opremili prav vse komplete, ko smo jih dobili, in jih dodali še ustrezne kable," doda ravnateljica.

Računalniki so že dobili nove lastnike, z njim pa je šola svojim učencem, ki jih že nestrpno pričakujejo v šolskih prostorih, omogočila lažje šolanje na daljavo v teh mesecih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta