Roman Mesto na vodi: Kaj pa, če bo vse res?

Rozmari Petek Rozmari Petek
24.01.2020 15:42

Novi roman Petra Rezmana pri nekaterih bralcih vzbuja strah, saj je v izmišljeni zgodbi (pre)veliko povsem realnih dejstev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter Rezman ob predstavitvi svojega novega romana Mesto na vodi 
Rozmari Petek

Novi roman Šalečana Petra Rezmana Mesto na vodi, s katerim zaključuje opus petih romanov, v katerih je rdeča nit rudarstvo v Šaleški dolini, so v minulem tednu predstavili tudi v Velenju (prvič so ga predstavili na knjižnem sejmu v Ljubljani). Zanimanje domačinov za ta Rezmanov roman je bilo precejšnje, tisti, ki so ga že prebrali, pa so se nad sicer izmišljenimi dejstvi nemalo zamislili.
Rezman namreč opisuje prihodnost doline med letoma 2020 in 2060. Skozi zgodbi dveh družin opiše zakulisja odločevalcev v dolini, tistih, ki imajo v rokah premogovnik. Predvsem pa v zgodbi Velenje doleti enaka usoda, kot je pred leti doletela vas Družmirje, ki so jo zavoljo rudarstva in energetske stabilnosti države potopili. V romanu jez med Velenjskim in Družmirskim jezerom popusti, Velenjsko jezero, v katero so zadnja leta veliko vlagali, ostane brez znamenite plaže, to pa "odnese" tudi mandat županu. Medtem zaradi uplinjanja lignita (ker so v šoštanjskem bloku 7, ki so ga na novo zgradili, kurili na plin, služil pa je še za krematorij) pod površjem nastane eksplozija, na koncu pa se morajo prebivalci preseliti na ponton sredi jezera.

Predstavitev knjige Petra Rezmana Mesto na vodi  
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta