Tokrat Pikin festival v miniaturi

Rozmari Petek Rozmari Petek
24.09.2020 06:05

Zaradi gradnje prireditvenega prostora z odrom bo festival tudi letos v središču Velenja. Živžav zaradi covida-19 manjši

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pika v Velenje prihaja tudi letos, a le za dva dni.
Festival Velenje

Letošnji Pikin festival bo - vendar bo trajal le to soboto in nedeljo, dva dneva namesto običajnega tedna. "Priprava letošnjega festivala je bila (sploh po lanski zelo uspešni in odlično obiskani 30. obletnici) zelo velik, predvsem pa negotov zalogaj. Trdno odločeni, da ga vendarle izpeljemo, smo se opirali na njegovo bogato tradicijo in predvsem željo, da obiskovalcem ponudimo vsaj nekaj tiste radožive in razigrane (kulturne) zabave, ki jo živi in prinaša Pika," opisujejo organizatorji, med katerimi ob Mestni občini Velenje prevladuje Festival Velenje.
V soboto in nedeljo, 26. in 27. septembra, bo tako med 10. in 18. uro oživelo 15 prizorišč širšega velenjskega mestnega središča. "Glavni štirje odri bodo obiskovalcem omogočali varno (sedeče in ograjeno) spremljanje gledaliških, lutkovnih, glasbenih in čarovniških predstav ter drugih dogodkov, ki se bodo zaradi omejenega števila vstopnic čez dan tudi ponovili. Za vsak dogodek bodo na voljo brezplačne vstopnice, ki jih bo mogoče dvigniti na info točkah na dan dogodka, uro pred začetkom pa le še ob odru, kjer se bo dogodek odvijal. Gostili bomo znane glasbenike, lutkarje in umetnike. Med drugim bodo nastopili Anika Horvat, Plesna šola Kazina, Magic Aleksander, Sam Sebastian, Challe Salle, Eva Škofič Maurer, Damjana Golavšek, Plesni teater Ljubljana, Bepop ladies, Lutkovno gledališče Velenje, Pihalni orkester Glasbene šole Velenje ..." sporočajo iz Festivala Velenje.

Pika letos bo, le da se festival tokrat ne bo odvijal ves teden.
J. Vodušek

Tradicionalni del Pikinega festivala so bile tudi različne delavnice, na katerih so otroci sodelovali povsem brezplačno. Teh sedaj zaradi covida-19 v takšni obliki ne bo, bodo pa svoja vrata odprli številni javni zavodi, ki bodo na enajstih različnih prizoriščih ponujali zanimive vsebine, od plesnih, gibalnih do raziskovalnih dejavnosti. "Ni odveč omeniti, da bomo skrbno upoštevali vse napotke in ukrepe NIJZ in pristojnih služb, ki so trenutno v veljavi (razkuževanje, talne označbe, ustrezna medsebojna razdalja ...), in nanje dosledno opozarjali tudi naše obiskovalce," še dodajajo. Letošnja častna pokroviteljica je slovenska pesnica in pisateljica Anja Štefan, ki so jo Velenjčani na predfestivalskih dogodkih v tem tednu že lahko dobro spoznali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta