Tudi celjski rokometaši pomagajo: Zgrabili za lopate, metle, grablje

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
10.08.2023 19:00

Članska ekipa rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je odšla na pomoč njihovemu navijaču in fotografu Slavku Kolarju, ki mu je voda uničila družinsko podjetje Indap v Latkovi vasi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Facebook Rk Celje Pl

Narava je minuli konec tedna pokazala zobe in pustila neopisljive posledice na številnih stanovanjskih, gospodarskih objektih, predvsem pa v srcih ljudi. Še kar nekaj časa bo trajalo, da se bo življenje vrnilo v normalne tirnice v celotni Sloveniji, kolikor se pač lahko ob takšni naravni katastrofi. S tem namenom je članska ekipa rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško zagrabila za lopate, grablje, metle in odšla na pomoč njihovemu navijaču in fotografu Slavku Kolarju, ki mu je voda uničila družinsko podjetje Indap v Latkovi vasi. S skupnimi močmi jim je uspelo, da so jim vsaj za nekaj trenutkov narisali nasmeh na obraz.

Slovenci, niste sami

Žiga Mlakar, kapetan ekipe Celje Pivovarna Laško: "Edino beseda katastrofa lahko opiše dogajanje minulih dni. Spremljati te prizore in nemoč ljudi je naravnost strašljivo. Šport je bil v tistem trenutku za vse nas sekundarnega pomena in smo razmišljali samo o tem, kako lahko pomagamo bližnjim, znancem, prijateljem, komurkoli. Hitro smo se organizirali in preživeli delovno nedeljo pri našem Slavku, ki tudi vedno nam priskoči na pomoč. Zbrala se je celotna članska ekipa in poprijela za delo. In na koncu dneva nam je veliko pomenilo, da smo lahko nekomu pomagali. Vsi skupaj si želimo, da se takšne stvari v prihodnje ne bi več ponovile. Vsem ostalim prebivalcem Slovenije v en glas sporočamo, da niso sami." 

Pomagali še drugim

Sicer pa so strokovni del celjske ekipe in tudi zaposleni iz pisarn celjskega kluba priskočili na pomoč dolgo nepogrešljivemu članu kluba Andreju Feldinu, ki skrbi za IT podporo v klubu in mu je narasla voda zalila spodnji del hiše v Rečici ob Paki. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta