Veselica celjskih rokometašev ob dvojni kroni

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
19.05.2023 21:14

Predzadnji krog državnega prvenstva v znamenju Celjanov, ki slavijo že od nedelje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Edi Einspieler

Pred zadnjo domačo tekmo so domala vsi rokometaši Celja razlagali, kako pomembno je, da so izpolnili cilj in naslovu pokalnih prvakov dodali še 26. prvenstveno trofejo. Za predčasno slavje so sicer poskrbeli veliki rivali iz Velenja, ki so v nedeljo premagali Trebanjce, s tem pa četi Uroša Zormana tudi teoretično preprečili, da bi ob koncu sezone skočili na vrh lestvice. V Celju so že cel teden razpoloženi zmagovalno, še posebno težko so čakali današnjo tekmo proti Krčanom, zadnjo domačo. In čeprav so pred njo bili jasni, da gredo na zmago, na igrišču vse skupaj ni bilo videti tako suvereno.

Vsaj v prvem polčasu ne. Razumljivo – tudi zadnjeuvrščeni Krčani so imeli svoj načrt. Izvenserijska zmaga bi jih namreč precej oddaljila od izpada v nižjo ligo. A Celjani so v drugem polčasu le pritisnili na plin in suvereno zmagali (38:27). Slavje in zalivanje s penino, že drugič v manj kot dveh tednih, sta se lahko začela. S še posebno velikim cmokom v grlu se je od domačih navijačev poslovila šesterica, ki v prihodnji sezoni ne bo več igrala v Zlatorogu: Aleks Vlah odhaja na Dansko, Matic Suholežnik na Hrvaško, Gal Marguč v Srbijo, Nebojša Bojić v Izrael, Tilen Strmljan in Ante Ivanković pa v Nemčijo.

Precej bolj klavrno slovo od svojih navijačev sta v Mariboru doživela David Razgor, najboljši strelec v zgodovini kluba, in kapetan Tadej Sok, ki se poslavljata od igranja rokometa. Vijoličasti so doživeli 18. letošnji poraz, tokrat proti Slovenj Gradcu, ki je bil boljši z 28:26. V napeti končnici so zapravili priložnost, da bi mirneje čakali na zadnji krog in gostovanje pri Krki. Zaradi poraza skupaj s Krškim in Dobovo visijo na nitki za izpad v 1. B-ligo, kamor se bosta preselila zadnjeuvrščena kluba. Na preostalih dveh tekmah je Velenje premagalo Loko (27:31), Trebanjci pa so bili boljši od Kopra (30:22). 25. krog državnega prvenstva se nadaljuje v Ribnici in Ivančni Gorici. Pri suhorobarjih bodo gostovali Novomeščani, pri Svišu Ormožani. Zadnji obračun bo v nedeljo, k Dobovi prihaja Slovan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta