Tudi v Celju bodo imeli svoj Poljubi in odpelji

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
10.08.2024 06:00

Na Dečkovi cesti v bližini OŠ Lava bodo te dni začeli urejati postajo, ki omogoča staršem, da svoje otroke varno odložijo v neposredni bližini šole, ti pa nato peš nadaljujejo pot do šolskih vrat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na tem mestu bo urejena prva postaja Kiss and Ride v Celju. 
MOC

Z začetkom novega šolskega leta, 1. septembrom, bo Celje bogatejše s postajo Poljubi in odpelji, prvo tovrstno v mestu, v tujini bolj znano pod imenom Kiss & Ride, ki omogoča staršem, da svoje otroke varno odložijo v neposredni bližini šole, ti pa nato peš nadaljujejo pot do šolskih vrat. Z deli bodo v neposredni bližini Osnovne šole Lava, natančneje - ob začetku kolesarske in pešpoti na Dečkovi ulici, začeli ta teden. "Poskrbljeno bo za dodaten krožni vozni pas za varno ustavljanje avtomobilov in izstopanje otrok. Od tu bodo lahko šolarji svojo pot do šole po urejeni poti nadaljevali peš, do šolskih vrat pa bodo prehodili približno 500 metrov," sporočajo dobro novico z Mestne občine Celje. Hkrati poudarjajo, da bodo z ureditvijo omenjene postaje tudi med prvimi v Sloveniji, ki Poljubi in odpelji imajo. "Verjamemo, da bo ta ukrep pomembno prispeval k večji varnosti naših učencev in k bolj zdravemu načinu prihoda v šolo. Celje se s tem projektom pridružuje številnim mestom po svetu, ki že uspešno izvajajo ukrep Kiss & Ride in tako prispevajo k varnejšemu in bolj zdravemu življenjskemu okolju za svoje najmlajše prebivalce," je o projektu dejala Saša Lupše, vodja Službe za investicije na Mestni občini Celje. Vrednost investicije znaša slabih 45.000 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta