V Braslovčah okuženih 26 oseb, jutri se odpira vrtec Trnava

Gordana Possnig Gordana Possnig
14.09.2020 15:30

V Domu Nine Pokorn Grmovje v žalski občini okuženih 8 oseb in 2 zaposlena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dom Nine Pokorn v Grmovjah, kjer sta okužena dva zaposlena in osem stanovalcev
Gordana Possnig

Po podatkih NIJZ je v občini Braslovče potrjeno okuženih 26 prebivalcev, kar pomeni, da je včeraj bil v občini Braslovče potrjen en nov primer okužbe s Covidom 19. V osnovni šoli Braslovče je po podatkih občine okuženih 12 zaposlenih oseb ter 15 učencev. Pet oddelkov predmetne stopnje v OŠ Braslovče je v karanteni, prav tako oba kombinirana oddelka v podružnični osnovni šoli Trnava. Jutri se odpira vseh pet oddelkov vrtca Trnava, o čemer so bili starši že obveščeni. Prostori so ustrezno razkuženi in pripravljeni za sprejem otrok, prav tako so sprejeti dodatni zaščitni ukrepi za varnost najmlajših.
Zaradi večjega števila oseb, ki so v karanteni, občinska uprava v Braslovčah do nadaljnjega deluje le preko telefona in po elektronski pošti.
V Domu Nine Pokorn Grmovje v žalski občini pa je po zadnjih podatkih okuženih osem stanovalcev in dva zaposlena. Štirje stanovalci so na zdravljenju na negovalnem oddelku v novomeški bolnišnici, njihovo vrnitev v dom pričakujejo ta teden. V rdeči coni doma so nameščeni štirje okuženi stanovalci, vsi se počutijo dobro. Ker se v domu ne širi okuženost med zaposlenimi zaenkrat težav z osebjem, ki skrbi za oskrbo stanovalcev, nimajo. (gp)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta