V celjski bolnišnici začenjajo s krčenjem programov, paciente o tem že obveščajo

Gordana Possnig
16.10.2020 14:00
Tudi v tretji največji bolnišnici pri nas pospešeno širijo kapacitete navadnih in intenzivnih postelj za covid bolnike.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjska bolnišnica zaradi epidemije covida že prenaroča nenujne preglede svojim pacientov Foto: Gordana Possnig
Gordana Possnig

Zaradi vedno večjih potreb po hospitalni obravnavi pacientov s Covid -19 bodo v celjski bolnišnici v prihodnjih dneh širili kapacitete za obravnavo teh pacientov, tako na navadnih kot tudi na intenzivnih bolniških posteljah. Zaradi reorganizacije bolnišnice pa bodo v skladu z odredbo ministrstva za zdravje v začetku prihodnjega tedna začeli z zmanjševanjem izvajanja nenujnih zdravstvenih storitev. Zmanjševanje nenujnih zdravstvenih storitev bo potekalo postopoma in selektivno.

Ob tem iz celjske bolnišnice sporočajo, da zaradi kratkega časovnega roka in omejenih kadrov, o spremembi ne morejo obveščati vseh pacientov, ki imajo v prihodnjih dneh razpisane termine za obravnavo v bolnišnici. "Zato do preklica takšnega načina velja, da bomo vse paciente, ki bodo obravnavo v bolnišnici lahko opravili, osebno kontaktirali in povabili na pregled ali poseg," pojasnjujejo v bolnišnici.

Vse ostale paciente, ki jih osebje bolnišnice ne bo kontaktiralo ob tem prosijo, da v bolnišnico ne prihajajo, četudi imajo vabila s termini za obravnavo. Naše osebje je z obveščanjem pacientov že pričelo, zato bodo o veljavnih terminih zagotovo obveščeni tudi pacienti, ki imajo termine v začetku prihodnjega tedna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta