V Celju z referendumom proti gradnji hiš ob Osnovni šoli Frana Roša. Občani ocenjujejo, da jih je občina povozila

Rozmari Petek Rozmari Petek
13.10.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pešpot, na kateri otroci zdaj še lahko posedajo in rišejo, bo spremenjena v cesto. Drevesa na levi strani bodo padla - razen če občanom uspe referendumska pobuda. 
Pešpot, na kateri otroci zdaj še lahko posedajo in rišejo, bo spremenjena v cesto. Drevesa na levi strani bodo padla - razen če občanom uspe referendumska pobuda. 
Rozmari Petek
Zadnja redna seja celjskih mestnih svetnikov v trenutnem sestavu je prinesla izredno razočaranje otrokom, staršem, učiteljem in občanom, ki živijo ob Osnovni šoli Frana Roša v Novi vasi. Kljub dopisom mestne četrti svetnikom tik pred sejo, ki so bili kot klic na pomoč, so z veliko večino potrdili spremembe občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN), ki dovoljuje gradnjo treh (pre)dimenzioniranih hiš modernega videza na strmem pobočju in tik ob gozdičku, ki ga otroci uporabljajo kot učilnico na prostem. Stanje na terenu je namreč precej drugačno, kot ga lahko predstavi papir ...
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta