V Šentjurju le dva meseca miru

Rozmari Petek Rozmari Petek
08.08.2019 16:29

Potem ko je država v začetku junija omejila tovorni promet skozi trg Šentjurja, si je po dveh mesecih premislila. Tovorni promet, ki bi lahko uporabil avtocestno omrežje, tako spet brez omejitev prečka Šentjur, ki že desetletja čaka na obvoznico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šentjur se že desetletja bori s povečanim prometom.
Rozmari Petek

Šentjur je ena tistih občin, ki se zaradi svoje lege - služi kot brezplačna bližnjica tovornjakom na poti od avtocestnega priključka Dramlje proti meji s Hrvaško, in obratno - že desetletja borijo s povečanim prometom, predvsem tovornim. Pred dvema mesecema so si precej oddahnili. Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) je s 1. junijem uvedla omejitev vožnje tovornih vozil, težjih od 7,5 tone, na tistih glavnih, državnih in lokalnih cestah, ki imajo v koridorju zgrajeno avtocesto oziroma hitro cesto. Omejitev je tako zajela tudi šentjursko občino.

Občina ni bila obveščena

"Učinki prepovedi, ki so jo ustrezno nadzirali in sankcionirali državni organi, so bili nemudoma vidni in v dveh mesecih se je stanje na lokalnih in regionalnih cestah normaliziralo," opisujejo Šentjurčani. A po le dveh mesecih si je država premislila. S 1. avgustom je začela veljati sprememba, po kateri lahko tista tovorna vozila, ki so namenjena ali prihajajo iz Krapinsko-zagorske županije, junija sprejeto omejitev mirno spregledajo.

Dva meseca za izjemo, pol leta za premislek

Na vprašanje, čemu se je DRSI le dva meseca po uvedbi spremembe premislila, na Ministrstvu za infrastrukturo odgovarjajo, da so pač izkušnje pokazale, da je smiselno uvesti nekaj izjem. "Direkcija RS za infrastrukturo je na najbolj s tranzitnim tovornim prometom obremenjenih cestnih povezavah s 1. junijem letos izvedla ukrepe, katerih namen je preusmeriti tranzitni tovorni promet na vzporedno avtocestno omrežje, ki predstavlja varnejšo cestno povezavo z boljšimi prometno-tehničnimi elementi. Z novo prometno ureditvijo želimo izboljšati varnost in kakovost bivanja lokalnega prebivalstva," uvodoma pojasnjujejo. "Pri prepovedi so bile s 1. junijem dovoljene tudi nekatere izjeme za prevoznike, ki imajo sedež, naklad, doklad oziroma razklad tovora v nekaterih hrvaških županijah in slovenskih krajih. Izkušnje vsakdanjega tranzita od junija naprej so pokazale, da je smiselno uvesti še nekaj izjem, ki so bile nazadnje uvedene s 1. avgustom. Na podlagi podatkov o predvidenem prometu ocenjujemo, da te spremembe ne bodo bistveno vplivale na kakovost življenja ob mejnih prehodih," so nam pojasnili, čeprav Šentjur ni obmejna občina.

Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta