V šmarskem domu upokojencev okuženih 75 oseb

Gordana Possnig Gordana Possnig
01.04.2020 18:17

Na območju Zahodno Štajerske regije okužbe s koronavirusom potrdili v 18 občinah, število okuženih na območju regije skupaj 161. Največ okuženih je na območju občine Šmarje pri Jelšah in v tamkajšnjem domu upokojencev, skupaj že 100.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja celjske bolnišnice
Arhiv Sb Celje

V domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je s koronavirusom po podatkih, ki so nam jih poslali iz Regijskega štaba Civilne zaščite Zahodnoštajerske regije, trenutno okuženih 60 varovancev in 15 zaposlenih. Od tega je 5 hospitaliziranih stanovalcev v celjski bolnišnici. Zaposleni so v domači izolaciji, varovanci pa v izoliranem delu doma. Odvzem brisov se napotuje v celjski bolnišnici. V domu enormno primanjkuje zaščitne opreme. V Splošni bolnišnici Celje je na oddelku COVID hospitaliziranih 14 oseb, od tega so tri osebe na intenzivni negi, tri so danes spustili v domačo oskrbo.
Sicer pa so na območju Zahodno Štajerske regije okužbe s koronavirusom potrdili v 18 občinah, število okuženih se je v zadnjih 24 urah povečalo za 7 oseb in jih je na območju regije skupaj 161. Največ okuženih je na območju občine Šmarje pri Jelšah in v tamkajšnjem domu upokojencev (skupaj v občini 100).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta