V Vitanju zmagal Vetrih, v Slovenskih Konjicah Ratajc

Rozmari Petek Rozmari Petek
02.12.2018 20:06

V vseh petih občinah Savinjske regije so dobili nove župane, nazadnje še v Braslovčah

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavko Vetrih (v sredini) je neuradno zmagovalev drugega kroga v Vitanju
Saso Bizjak

Čeravno je na spletnih straneh državne volilne komisije ​bilo videti kot da se v Vitanju še niso lotili preštevanja glasovnic, se je po kraju že govorilo, da je zmagovalec drugega kroga Slavko Vetrih, izzivalec sedanjega župana Mirka Polutnika. Vetrih je sicer to občino več mandatov že vodil, nato pa ga je pred štirimi leti premagal Mirko Polutnik. Kmalu zatem je postalo tudi uradno: Slavko Vetrih je dobil 68,24 odstotka podpore, dosedanji župan Mirko Polutnik 31,76 odstotka. 
Vetrih volilne rezultate čaka v prostorih za nekdanjim Ksevtom, objektom, ki ga je najverjetneje pred štirimi leti stal županskega stolčka. Na novo poimenovani Noordung center pa je, skupaj še z nekaterimi drugimi potezami, z mesta župana odnesel Polutnika. "Vesel sem in se zahvaljujem volivkam in volivcem za vsak glas. Ponovno smo dobili možnost oživitve nekdanjih vitanjskih uspehov. Štiri leta so se naši dosežki podirali, rušili. To je očitno bolelo še koga, ne le mene. Zato najbrž tak rezultat," je povedal Vetrih.

Darko Ratajc (levo) ob ministru za kulturo Dejanu Prešičku, ki mu je prišel izreči podporo pri kandidaturi. Za zdaj kaže, da bo Ratajc novi župan Slovenskih konjic, a štetje še ni končano. 
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta