Vandalizem v Velenju, smetenje v Celju

Rozmari Petek Rozmari Petek
03.06.2020 15:37

Po Titu so se spravili še na Velenjski grad, Celjani pa (pre)pogosto smeti mečejo kamor se jim zljubi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vandali so se lotili Šaleškega gradu. 
Mestna Občina Velenje

V Velenju je čas koronakrize s sabo prinesel neprijetne posledice; vandalizma v mestu je namreč še več. Med drugim so popisali največji spomenik Titu na svetu in se pred dnevi lotili še Velenjskega gradu. "V zadnjih mesecih opažamo, da je bilo vandalizma kar nekaj (trim steza, ograje pri šolah, steklena ograja na promenadi, števec kolesarjev ...). Vsako tovrstno dejanje prijavimo na policijo in nekaj povzročiteljev škode so že obravnavali in sankcionirali. V prihodnjih dneh bodo kontrole redarske službe in policistov še pogostejše, saj si želimo, da bi bilo naše mesto urejeno in čisto," sporočajo z velenjske občine in občane pozivajo, naj v primeru, da bodo priča podobnim dejanjem, to nemudoma sporočijo redarski službi na telefonsko številko (03) 8961-748 ali prijavijo na Policijsko postajo Velenje, (03) 8986-100.
V Celju pa se na občini pritožujejo nad občani, ki kljub številnim košem za smeti smetijo po mestu. "Vsak posameznik je dolžan prispevati svoj delež k urejeni okolici. Če smeti ne moremo odvreči, jih vzamemo s seboj domov. Počistiti je treba tudi za svojimi pasjimi ljubljenci, če v bližini ni koša za pasje iztrebke, uporabimo koš za ostale odpadke. Z odlaganjem smeti na neprimernih mestih škodimo naravi in drugim prebivalcem, prekomerno in po nepotrebnem obremenjujemo tudi zaposlene v javnih podjetjih, ki vsakodnevno skrbijo za urejenost mesta," opominjajo s celjske občine. "Vsi si želimo in imamo pravico živeti v čistem in prijetnem okolju, vsi pa smo dolžni k temu tudi prispevati. Urejeno okolje je ogledalo vsake skupnosti, ki pa jo sestavljamo posamezniki," so še dodali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta